Servië klopt Polen in finale avant la lettre.

21/08/2023

Menig kenner voorspelde dat de wedstrijd tussen Polen en Servië een van het allerhoogste niveau zou zijn. En ze hadden gelijk. De reeds aanwezige Belgische fans kregen een fantastische wedstijd voorgeschoteld.

Polen walst in de eerste set over een mak Servië. De wereldkampioen maakt teveel fouten terwijl Polen wel efficiënt afwerkt. De Serven tonen meermaals hun kwaliteiten maar niet voldoende om het Poolse team in de problemen te brengen.

In de tweede set lijken de rollen helemaal omgedraaid. Polen scoort met moeite en bij Servië lukt alles. We krijgen een wedstrijd met twee gezichten. Servië domineert de set en houdt de controle. Ze stormen naar een eigenlijk simpele setwinst.

De derde set daarentegen verloopt heel wat spannender. De Poolse fans luiden de decibels de hoogte in en dat loont. Beide teams houden gelijke tred tot in het absolute slot. Servië krijgt het eerste setpunt en dat is meteen raak.

Tijdens set vier is het weer al Servië dat de klok slaat. Polen kijkt al snel tegen een achterstand van vijf punten aan. Het Servische team blijft geconcentreerd aan het werk en er wordt hen geen duimbreedte in de weg gelegd. Servië wint de wedstrijd en blijft zo ongeslagen aan de leiding in de poule.

Eindstand Polen – Servië: 1-3 (25-18, 13-25, 23-25, 18-25)

Top