Schitterende start voor de Young Yellow Tigers op het EK

04/07/2024

Na de eerste drie wedstrijden van de Young Yellow Tigers in het huidige toernooi, sprak coach Yorick Van De Velde zijn tevredenheid uit over de prestaties van zijn team.

"Op voorhand wisten we dat er wel wat kansen waren in de eerste drie wedstrijden om punten te verzamelen, maar je moet het ook nog altijd doen. Dus ik ben zeker tevreden van de groep dat ze het eerste drieluik al foutloos afgerond hebben. Zeker omdat we ook wel wat nieuwe meisjes hebben moeten inpassen," aldus Van De Velde.


De coach was bijzonder trots op hoe het team tegen Slovenië speelde: "Tegen Slovenië waren we heel gretig en er was een duidelijke wil om te winnen." Deze vastberadenheid was cruciaal voor de overwinning."

De wedstrijd tegen Spanje verliep minder soepel, wat volgens Van De Velde te verwachten was: "De Spanjaarden geven echt nooit op en haalden veel op in verdediging, en dat is zeer lastig spelen, maar uiteindelijk hebben we ze wel kunnen verslaan."

De prestatie tegen Servië was bijzonder opmerkelijk. "Gisteren tegen Servië toonden de Young Yellow Tigers toch echt wel knappe dingen tegen een grootmacht in het volleybal," zei Van De Velde trots. Deze overwinning was een bewijs van het potentieel en het talent binnen de groep.


Voorbereiding op de komende wedstrijden

Op de rustdag staat er voor het team een activatie-training en een videosessie op de planning. "We bereiden ons optimaal voor op de komende twee wedstrijden tegen Nederland en Italië. En ook dat zullen weer twee niet te onderschatten wedstrijden worden. Dus we gaan er terug vol tegen aan," verklaarde Van De Velde vastberaden.

Top