Sam Deroo wint Russische beker

05/01/2024

Weinig activiteit in de meeste buitenlandse competities, maar toch een hoogtepunt voor Sam Deroo en Zenit Kazan, dat met een 1-3 zege bij Dinamo Moskou na de Supercup nu ook de Russische beker in de lucht mocht steken. De derde beker op rij voor Kazan, dat de laatste tien jaren liefst negen keer de Russische beker in de wacht sleepte. Hoewel libero Fiodorov (met 56% perfecte recepties) werd uitgeroepen tot mvp, deed Sam Deroo meer dan zijn duit in het zakje bij de bekerwinst met zijn 17p tegen 50%. Domper op de vreugde was het feit dat coach Totolo dadelijk na de zege naar Italië moest vertrekken wegens het overlijden van zijn moeder.

Ook in Italië werd er volley gespeeld. Ferre Reggers ging ook daar op zijn elan verder en droeg met zijn 12 punten aan 50% bij tot de 3-0 zege van zijn ploeg Milaan tegen Modena. Minder goed ging het met Mathijs Desmet (4p), die met Padua met 1-3 verloor van Piacenza. En ook Wout D’Heer kwam alweer niet op het terrein, maar zijn ploeg Trentino won wel met 3-0 tegen Cisterna.

Kleine stunt in Polen, waar Project Warschau (Igor Grobelna 1p) door een 3-0 overwinning tegen Stal Nysa zowaar de leidersplaats greep.

Nathalie Lemmens sterk in Duitsland

Ook maar in enkele landen volleybedrijvigheid bij de vrouwen. Nathalie Lemmens accentueerde bij Dresdner nogmaals haar conditie door met 12 punten (57%) en twee blocks bij te dragen tot de 3-1 winst tegen Münster. Vilsbiburg (Pauline Martin 23p – 40% en 3 blocks) moest in Stuttgart de betere erkennen: 1-3. En Wiesbaden had geen moeite met Aachen: 3-0 (Celine Van Gestel 4p, 27%).

In Hongarije winst voor Bekescsabac (Dominika Strumilo): 1-3 bij Ujpest.

In Frankrijk tenslotte vlotte 3-0 winst voor Mulhouse (Silke Van Avermaet 9p – 73% !) tegen France Avenir. Ook Elise Van Sas (amper gespeeld) zegevierde met Terville tegen Quimper: 3-0.
(verzameld door Marcel Coppens)

Top