Sam Deroo in Russische finale

23/04/2024

Nadat hij in zijn laatste competitiewedstrijd 11 punten scoorde (aan 64%) is Sam Deroo zeker dat hij om de Russische titel zal strijden met Zenit Kazan. Tegenstander vanaf woensdag wordt zijn ex-ploeg Dinamo Moskou.


In Italië is de stand om de scudetto 1-1 gelijk tussen Monza en Perugia. Onze landgenoten spelen er om de derde plaats, die ook recht geeft op deelname aan de Champions League. Ook daarin staat het 1-1. In Trentino verloor Milaan in de tiebreak, ondanks 24 punten (50%) van Ferre Reggers. In de terugwedstrijd werd het ook 3-2, deze keer in het voordeel van Milaan (Reggers
 19 punten, 33%), terwijl Wout D’Heer (1 punt, 50%) in de slotfase speelminuten kreeg. 


In Polen werd Project Warschau (Igor Grobelny) na twee nederlagen tegen Zawiercie uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. Zawiercie en Jastrzewski strijden er om de titel. Warschau en Rzeszow om de derde plaats.


In Kroatië zal Simon Luka Vlahovic (9 punten, 64% tegen Osijeh) voor de derde plaats moeten strijden met Kastela, dat twee van de drie matchen in de halve finale verloor.


In Denemarken allicht ook geen titel voor coach Dries Hoeyberghs nadat zijn ploeg Nordenskov in de finaleronde twee keer verloor van Odense.


In Nederland staat Liam McCluskey op één voet van de Nederlandse titel met Orion Doetinchem, dat na twee tiebreaks leidt in het duel met Draisma Apeldoorn. Liam kreeg opnieuw speelminuten.


Ilka Van de Vyver op één match van Roemeense titel

Ook in de Roemeense competitie blijft het spannend. Voluntari (Ilka Van de Vyver – 4 punten, 50%, 2 aces, 1 block) won eerst met 3-1 van Alba Blaj (bij wie Britt Rampelberg in drie sets inviel met 29% receptie). Nadien werd het nog een 3-2 zege voor Voluntari (Van de Vyver – 2 punten, 50%) tegen datzelfde Alba Blaj, waarin Britt Rampelberg vijf sets speelde met 36% receptie. In een ‘best of five’ moet Voluntari nog één keer winnen om de Roemeense kampioen te worden.


In Italië is ook Britt Herbots nog in de ‘run’ voor de scudetto. In de eerste finalewedstrijd bij Conegliano scoorde Britt voor 5.031 toeschouwers het winnend punt voor Scandicci in de tiebreak (15-17), nadat ze 14 punten scoorde (45% en 75% receptie). Ook de tweede finalewedstrijd eindigde in een tiebreak (11-15), deze keer in het voordeel van Conegliano (Herbots – 10 punten, 29%, 50% receptie.


Ondanks winst in de eerste finale bij Levallois/Paris (1-3), slaagde Mulhouse er niet in de volgende twee confrontaties tegen de Parijse vrouwen te winnen, hoewel Silke Van Avermaet eerst 10 punten (39%) en nadien 12 punten (59%) er haar uiterste best voor deed. Het wordt dus een finale Levallois/Paris – Nantes.


(verzameld op door Marcel Coppens)

Top