Roeselare verliest tegen topclub Ankara

11/01/2024

In de openingsset verraste Stijn D’Hulst het Turkse blok aanvankelijk met een aantal eerste-tempo aanvallen. Pieter Coolman bedankte met een 5 op 5 en sloeg een opslag-ace erbovenop. In de tweede set eiste Matthew Anderson een hoofdrol op. De Amerikaanse wereldtopper bevestigde dat met een verschroeiende opslag op setpunt. In de derde set volgde een ware demonstratie van Knack Roeselare. Dit was dominantie in zijn puurste vorm, een prachtige teamprestatie. Het antwoord van de fanatieke thuisploeg - 11-6 en 20-13 in de vierde set - was eveneens knap. De Turkse volleyballers zijn natuurlijk ook geen pannekoeken.

De tiebreak was een thriller. Beweren dat de slotset door veelvuldige challenges beslist werd, is waarschijnlijk overdreven. Maar dat het om millimeterdunne details ging, was wel duidelijk. Het laatste twijfelachtige punt - een blok van Anderson op de andere uitblinker Rotty - was hiervan het mooiste bewijs. De West-Vlamingen blijven op 1 overwinning steken. Alles zal afhangen van de resterende wedstrijden om uit te maken op welke plaats Knack Roeselare in hun poule zal eindigen. (WVM)