Red Dragons winnen tegen hekkensluiter Mexico

06/10/2023

België – Mexico 3-0

Onze Red Dragons blijven het uitstekend doen op het Olympisch kwalificatietornooi in Xi’An. Tegen hekkensluiter Mexico lieten ze zich op geen uitschuiver betrappen: 3-0 (25-18, 25-21, ….)
Met deze derde zege blijven onze mannen aanspraak maken op een ticket voor de Spelen in Parijs. Morgenochtend 10 uur (4 uur in België) volgt de lakmoesproef. Een zege tegen Canada is absoluut noodzakelijk om op te rukken naar plaats twee in de poule, met het daaraan verbonden ticket naar Parijs.

Volledig verslag: 

Set 1 : 25-18
Onze vijfde tegenstander, Mexico, had nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen en daarin schuilde net het gevaar voor onderschatting. Maar onze jongens bezondigden zich daar niet aan, ook al gingen de eerste twee punten naar de rood-groenen. Onze Red Dragons, ditmaal in het zwart, zetten snel orde op zaken met scores van zowat iedereen: 11-7, met een ace van Wout D’Heer er bovenop. Bij 17-12 diepte Sam Deroo die kloof nog uit met twee killblocks: 19-12. Pieter Coolman rondde de set af bij 25-18.

Set 2: 25-21
Blijkbaar liep het wat te makkelijk, want na een 6-5 voorsprong, incasseerden we plots een ace van Hernandez plus nog drie Mexicaanse punten op rij: 6-9. Twee twijfelachtige beslissingen in ons voordeel deden de Mexicaanse coach ontbranden in een Franse colère, maar dat hielp niet. Integendeel: Ferre Reggers kende wat geluk met een netrandace, Wout D’Heer blokte raak en Mathijs Desmet tipte en acete heerlijk: 19-13. Drie aces van Fuentes en Rodriguez en een paar pegels van Roeselare-aanwinst Castaneda zorgden nog even voor dreiging bij 22-20. Ditmaal prikte Ferre Reggers de 25 op het bord: 25-21.

Set 3: 25-17
Dirigent D’Hulst wilde duidelijk niet meer weten van die paar stekelige cactusprikken van de Latijns-Amerikanen en zette met succes afwisselend Reggers, Coolman, Deroo en D’Heer aan het werk voor een vroege 8-3-bonus. Ook Desmet nam zijn kans te baat: 14-8.

Door een paar schoonheidsfoutjes ging de helft van die kloof verloren (19-16), maar de ingekomen Jolan Cox creëerde met prima blokwerk meteen een counterkans voor Desmet en Stijn D’Hulst zette twee streepjes achter zijn naam met evenveel aces: 24-16. Op matchbal serveerde een Mexicaan zijn ploegmaat haast een hersenschudding: 25-17.

Top