Red Dragons winnen met 3-1 tegen Kroatië

27/05/2023

België - Kroatië 3-1 (25-17, 25-21, 23-25, 25-23)

In een goed gevuld sportcentrum Lange Munte in Kortrijk begonnen de Red Dragons enigszins gehavend, want Wout D'heer - kampioen van Italië met Trentino - viel uit door een vingerblessure. Hij moet enkele weken herstellen en zal deze campagne niet meer spelen.

In de eerste set zetten hoofdaanvaller Ferre Reggers en receptie-hoek Mathijs Desmet al snel een 9-4 en 11-6 op het scorebord. Alleen de Kroaat Mitrasinovic kon enkele counters scoren. Seppe Rotty stopt de laatste Kroatische aanval met een goed blok: 25-17.

In de tweede set starten de Kroaten met meer tegenstand. Enkele bloks van Brcic en een ace van Cvanciger zorgden ervoor dat Kroatië in de wedstrijd bleef tot 9-9. Zelfs bij 18-17 waren de Red Dragons niet zeker van de tweede set. Maar uiteindelijk waren het opnieuw de maturiteit en het afwisselende spel van Ferre Reggers en Seppe Rotty die voor een eindstand van 25-21 zorgden.

De derde set was erg spannend met enkele goede aanvallen van de bezoekende ploeg, maar de Belgische verdediging stond op punt. De Dragons scoorden, onder leiding van een uitstekende setter McCluskey, hielden Rotty en Reggers de Belgen in de wedstrijd. Op 7-8 voor de Kroaten name coach Zanini zijn eerste time-out. Dat was nodig, want Mitrasinovic en vooral Brcic speelden het knap uit tot 18-19. Geen makkie meer voor de Belgen, die bogen onder de druk van de kanonskogels van Brcic en Cvanciger. In een spannend einde miste Reggers twee keer en won Kroatië zijn eerste set in de European Golden League.

Een wake-up call? Het leek wel zo door een ace van McCluskey. Jammer genoeg zat het Belgische blok niet meer op slot zoals voorheen. Gelukkig voor de Belgen profiteerden de Kroaten niet en misten ze enkele makkelijke punten. Het einde van de Kroatische droom, zelfs na het redden van 4 matchpoints. Jolan Cox en Elias Thys brachten op het einde van de set wat frisse lucht: 3-1.