Red Dragons verslaan Portugal

02/06/2024

In een spannende Golden League-wedstrijd die de fans op het puntje van hun stoel hield, kwamen de de Red Dragons en Portugal tegenover elkaar te staan in een epische vijfsetter. België won met 3-2 van Portugal en toonde daarmee hun veerkracht en vastberadenheid.

De wedstrijd begon met België dat de eerste set met 25-22 won. Ze vestigden hun dominantie vroeg in de wedstrijd met sterke serves en strategisch spel, waardoor ze de robuuste verdediging van Portugal overwonnen. Portugal hergroepeerde zich echter snel en kwam sterker terug in de tweede set. In een nagelbijtende strijd die langer duurde dan de gebruikelijke 25 punten, pakte Portugal de set met 31-29, waardoor de score gelijk werd getrokken en de wedstrijd verhevigde.

Portugal nam het momentum mee naar de derde set, profiteerde van fouten van België en voerde krachtige aanvallen uit om een 25-19 overwinning veilig te stellen. Dit gaf Portugal een cruciale voorsprong en verlegde de druk naar België om te reageren. Vastbesloten om de wedstrijd niet te laten glippen, kwam België in de vierde set tot een rally, waarbij ze hun vasthoudendheid en vaardigheid lieten zien. Ze domineerden de set met 25-18 en dwongen de wedstrijd in een beslissende vijfde set.

De laatste set was een test van uithoudingsvermogen en mentale kracht voor beide teams. De dragons wisten hun kalmte te bewaren en voerde hun strategieën feilloos uit, waardoor ze de set met 15-11 wonnen.

BEL: Reggers (20), D'Heer (15), Van Hoyweghen (1), Rotty (20), Verhamme (8), Van De Velde (19), Libero's: Dufraing en Verwimp. Kwamen in: Cox (5), Blondeel, Plaskie (1), Fransen (1), Perin (2)

POR: Cveticanin (8), Ferreira (20), Da Silva Violas (5), Marques (3), Martins (16), Anrade (10), Libero: Sousa. Kwamen in: Figueiredo, Cunha M. (10), Tavares (1), Cunha B. (2)