Red Dragons verliezen met kleinste verschil van Duitsland.

03/09/2023

Het heeft niet veel gescheeld, maar na een thriller zijn onze Red Dragons met lege handen achtergebleven. Tegen het veel sterker gewaande Duitsland kwamen we 2-0 in sets voor, maar onze oosterburen deden hun naam alle eer aan en trakteerden ons uiteindelijk op een zure 2-3 nederlaag.

Na het ferme weerwerk tegen Servië pakten onze Red Dragons zonder complexen de handschoen op tegen Duitsland, dat al twee zeges op de teller had staan. Liefst vier killblocks, waarvan twee op supervedette Grözer hielpen ons aanvankelijk niet verder dan 10-10, maar dan namen Deroo en Reggers aanvallend steeds meer de bovenhand. Desmet en D’Heer gooiden er nog een ace bovenop voor 20-14. Bij 23-17 wenkte de setwinst, maar opslagkanon Karlitzek oordeelde daar nog even anders over: 23-21. Uitstel van executie, Reggers maakte uit bij 25-22.

Blijkbaar was het verlies van de eerste set keihard aangekomen bij onze oosterburen, want ze zakten als een pudding in elkaar toen Elias Thys een reeks venijnige floatservices in hun defensie dropte: 10-3. Mathijs Desmet vuurde nog een ace af voor een tienpuntenkloof : 14-4. Maar met Duitsers ben je dus nooit klaar. Bij 18–12 hadden ze hun achterstand bijna gehalveerd. Na een grandioze rally met reddingen van Ribbens en Reggers boorde ‘Captain Sam’ de laatste Duitse hoop in deze set de grond in: 22-14 en 25-17.

Een derde set winnen is altijd het moeilijkst in zo’n duel op het scherpst van de snee. En dat bleek ook nu weer. De coach van Duitsland wisselde liefst vijf basisspelers en dat loonde. Tille en Schott scoorden meteen enkele aces: 2-6 en 5-10. Die kloof dichten zat er niet meer in, daar konden de ingekomen Cox, Rotty en Van Hoyweghen niets meer aan veranderen: 15-25.

Ook in set vier zette de Duitse spelverdeler Tille meteen de toon met een ace en een vroege 2-6 bonus. Bij 13-16 stremde de achtervolging na een vederlichte netfout aan onze kant. Schott deed zijn optreden van vier jaar geleden op het EK in Brussel over en bleek een gesel voor ons blok: 14-19. Toch dreigden we nog bij 17-19, maar de Spaanse ref blunderde door een onderhandse bal van Desmet af te keuren: 17-21. Twee killblocks van Reggers brachten nog even spanning bij 22-23. Helaas, Grözer maakte het af: 22-25.

De tiebreak begon uitstekend met prima scores van Deroo en Desmet voor 6-3 en met ace liet Wout D’Heer de ploegen draaien bij 8-5. Toen kwam Tille weer op de proppen met een paar venijnige opslagen en Grozer blokte alsof hij nog lang geen 38 is: 10-12. De gelijkmaker voor 13-13 en ook onze laatste aanval strandden in het Duitse blok… 12-15.

Top