Red Dragons Starten Sterk, Yellow Tigers Stuiten op Hongarije

26/08/2024

De Belgische volleybalmannen zijn uitstekend begonnen aan hun kwalificaties voor het EK 2026. In Bakoe trokken de Red Dragons overtuigend aan het langste eind tegen Azerbeidzjan met een duidelijke 0-3 overwinning. De setstanden waren 17-25, 12-25 en 19-25, waardoor de Belgen na nog geen anderhalf uur de volle buit mee naar huis konden nemen. Opvallend was de prestatie van Sam Deroo, die met 19 punten een belangrijke rol speelde in de overwinning. Het was niet de eerste keer dat Belgiƫ Azerbeidzjan versloeg; eind mei hadden ze in de European Golden League al met dezelfde cijfers gewonnen.

Met deze overwinning zetten de Red Dragons een sterke eerste stap in hun kwalificatiecampagne. De 7 groepswinnaars en de 5 beste nummers 2 plaatsen zich voor het EK, samen met de 8 landen die zich al geplaatst hebben en de 4 gastlanden. De volgende uitdaging voor de Belgen is woensdag, wanneer ze in Kortrijk Oostenrijk (CEV-29) ontvangen voor hun tweede EK-interland. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur en is live te volgen op de website van Sporza.

Bij de vrouwen verliep de start van de EK-kwalificatie minder voorspoedig. De Yellow Tigers konden het goede voorbeeld van de Red Dragons niet volgen en gingen in Boedapest met 3-0 onderuit tegen Hongarije. Belgiƫ (CEV-10) staat op de Europese ranglijst duidelijk hoger dan Hongarije (CEV-25), maar dat overwicht was in de wedstrijd helaas niet te zien. De setstanden waren 25-22, 25-18 en 25-20 in het voordeel van de Hongaarse ploeg.

Door deze nederlaag komt er meteen veel druk te liggen op de thuismatch van woensdagavond tegen Denemarken (CEV-28). Ook deze wedstrijd is cruciaal, aangezien Hongarije momenteel de groep aanvoert met 2 zeges. De groepswinnaars en de 5 beste nummers 2 voegen zich bij de 12 landen die al een ticket voor het EK hebben. De match van de Yellow Tigers tegen Denemarken is woensdagavond live te volgen bij Sporza.


Bestel nu nog jouw tickets voor de wedstrijden woensdag: https://topvolleybelgium.be/EurovolleyQ2026

Top