Red dragons leveren indrukwekkende statistieken af op Olympisch Kwalificatietornooi

05/10/2023

De cijfers na 4 wedstrijden in het Olympisch Kwalificatietornooi zijn indrukwekkend. De Red Dragons behalen zowel collectief als individueel bijzonder goede statistieken, een overzicht:

Sam Deroo, receptie-hoek en de kapitein van de Red Dragons, blijft enorm bepalend voor de ploeg. Hij scoorde maar liefst 61 punten uit aanval (54%), 9 in blok en 8 in service. Per wedstrijd haalt Sam een gemiddelde van bijna 20 punten en een receptiepercentage van 58%. Na de rugblessure van Matthijs Desmet krijgt Seppe Rotty de kans om zich te laten gelden in de ploeg. Met 28 punten uit aanval (47%), 4 punten uit blok en 2 aces kan hij de verwachtingen inlossen.

Ferre Reggers, hoofdaanvaller en één van onze youngsters, haalt na een geslaagd EK ook op dit tornooi indrukwekkende percentages. In vier wedstrijden scoorde hij 75 punten uit aanval (55%), 7 uit blok en 1 aan de service. Ferre scoort gemiddeld 21 (!) punten per wedstrijd. Met deze cijfers is hij voorlopig topscoorder van het tornooi.

Ook de middenspelers zijn aan een prima tornooi bezig. De combinatie tussen de ervaren Pieter Coolman en de jeugdigheid van Wout D’Heer lijkt zijn vruchten af te werpen. Pieter Coolman bezorgde de Belgen al 29 punten uit aanval (67%), 9 punten uit blok en 4 punten vanop de servicelijn. Wout haalde al 20 aanvalspunten (74%), 8 blokpunten en 2 servicepunten.

Libero Martin Perin zorgt voor stabiliteit in het achterveld. Met 66% aan positieve recepties levert hij momenteel een uitstekend resultaat.

Deze cijfers resulteren in goede prestaties. Met 2 gewonnen wedstrijden en 2 nipte verliezen tegen absolute wereldtoppers doen de Red Dragons de Belgische volleybalwereld toch even dromen van een Olympisch ticket.

Big Mat, partner van de nationale volleybalteams, is erg tevreden met deze goede prestaties. Ze stemmen overeen met de doelstellingen van de groep van zelfstandige bouwmarkten.

Top