Red Dragons kwalificeren zich voor EK2023

17/08/2022

In de Tomabelhal in Roeselare stond geen maat op de Red Dragons. Na een thriller in de heenwedstrijd (2-3 winst) versloegen ze vanavond Estland met 3-0 in eigen huis.

Onder impuls van een indrukwekkende Reggers (22 punten) geven de Belgen het Estse team geen duimbreed toe. Na anderhalf uur stond de 3-0 eindstand op het bord. De talrijke supporters kregen na afloop van de spelers een staande ovatie voor de steun.

Reacties:
Seppe Van Hoyweghen
"Deze kwalificatie betekent veel voor onze groep. Met een jong team, het in eigen huis afmaken tegen Estland maakt het nog mooier. Afgelopen zomers waren zij een beetje ons zwarte beest. Zondag spelen we nog tegen Faeröer en die wedstrijd gaan we voorbereiden zoals elke wedstrijd, met als doel om te winnen."

Emanuele Zanini:
"Ik ben erg trots op het parcours dat de spelers afgelopen vier maanden hebben afgelegd. Het was voor niemand gemakkelijk om de knop om te draaien na het missen van de Final Four maar dit toont hoe sterk het team is. Ook de staff is hard blijven werken in voorbereiding naar deze kwalificatiewedstrijden. Dat we nu op het EK staan is een beloning voor het harde werk van de spelers, de staff en de federatie." 

België - Estland: 3-0 (25-17, 25-22, 25-22)

België: D'heer (5), Desmet (14), Van Hoyweghen, Rousseaux (7), Kindt (4), Reggers (22) en Perin (libero)
Kwamen in: Peeters, Van de Velde en Peters (libero)


Top