Red Dragons boeken vlotte overwinning tegen Faeröer Eilanden.

21/08/2022

Vier op vier voor de Belgische volleybalmannen in dit Kwalificatietoernooi voor het EK2023. Afgelopen woensdag plaatsten ze zich al voor dat EK door Estland met 3-0 opzij te zetten.

Net zoals in de heenwedstrijd namen de Belgen ook vandaag vlot de maat van Faeröer.

De Red Dragons legden er meteen de pees op en liepen al snel uit naar 0-4 in de openingsset. Het krachtige en hoge spel van de Belgen maakte het de thuisploeg erg lastig om antwoorden te vinden. Mc Cluskey bracht zijn maats vlot in scoringspositie en onder meer Peeters hamerde de ene bal na de andere tussen de lijnen.

In de tweede beurt sloot Faeröer nog aan tot 11-13 maar dan schakelden de Red Dragons een versnelling hoger. Fransen sloeg raak en zetten de 11-19 voorsprong op het scorebord. Kapitein Simon Peeters zorgde met een listige tipbal voor dezelfde eindstand als de eerste set, 16-25.

Faeröer begon de derde set duidelijk geconcentreerder en bleef op gelijke hoogte met de Belgen tot 12-12. Coach Zanini greep bij 13-12 echter naar een time-out om de Red Dragons weer op scherp te zetten. Pas bij 18-20 konden de Belgen een kleine voorsprong uitbouwen met de ingebrachte Rousseaux op het terrein. Mc Cluskey diepte die voorsprong met twee bloks op rij uit naar 18-22. De Belgen gaven dit niet meer uit handen. Het eerste wedstrijdpunt, op 20-24, werd door Van Elsen meteen gescoord.

Faeröer Eilanden – België: 0-3 (16-25, 16-25, 20-25)
België: Van Elsen (13), Thys (5), Peeters (16), Van de Velde (11), Mc Cluskey (2), Fransen (5) en Perin (libero)
Kwamen in: Rousseaux (2), Peters (libero)