Polen boekt overwinning tegen Hongarije

20/08/2023

Het Poolse team is duidelijk een maatje te groot voor de Hongaren. In alle spelonderdelen toont Polen zich efficiënter. In de slotfase van de eerste set knabbelt Hongarije nog even aan de puntenkloof maar de Polen zetten al snel orde op zaken. Ze winnen de eerste set met 22-25.

Ook in de tweede set start Polen furieus. In een mum van tijd lopen ze 7 punten uit. Hongarije krijgt die kloof niet meer gedicht. Polen scoort vanuit alle mogelijke posities en haalt zo vlot de tweede set binnen met 12-25.

Een aantal Poolse sleutelspeelsters worden uit voorzorg aan de kant gehouden. Dat verandert de gang van zaken, Hongarije ondergaat niet langer de wet van de sterkste. Ze maken het in de derde set spannend en houden de bordjes lang in evenwicht. Aan het einde van de set is Polen op achtervolgen aangewezen, 22-19. Een aantal punten later staat het 25-21 voor Hongarije.

Opnieuw de basisspeelsters op het terrein en dat is te merken aan het spelverloop. Net zoals in de eerste en tweede set hebben de Polen het overwicht in handen. Hongarije holt achter de feiten aan en kan de wedstrijd niet meer hard maken. Buiten een kleine uitschuiver in de derde set wint Polen de wedstrijd vlotjes.

Eindstand Hongarije – Polen: 1-3 (22-25, 12-25, 25-21, 16-25)

Top