Ook de Yellow Tigers winnen hun eerste wedstrijd in de European Golden League

27/05/2023

De Lange Munte in Kortrijk was gevuld met luidruchtige supporters om de Yellow Tigers aan het werk te zien. Coach Gert vande Broek startte met een verassend met Pauline Martin als opposite. Britt Herbots maakte direct het verschil in de wedstrijd met haar aanvallende punten. Met de hulp van een sterk serverende Stragier en bloks van Marlies Janssens en Nathalie Lemmens waren de Yellow Tigers op weg naar hun eerste set in de European Golden League. Door een goede passing van Milana Bozic begon het Bosnische team wel beter te spelen. Al was dat niet genoeg om de meer ervaren Belgische ploeg te verontrusten.

In het begin van de tweede set gaf captain Andelka Radiskovic haar team een boost  door enkele krachtige aanvallen. De Yellow Tigers speelden niet op hun hoogste niveau. Door de aanvallen van Herbots en Janssens en een sneller spel van Jutta Van de Vyver  kwamen ze terug van een 13-15 achterstand. Nathalie Lemmens en natuurlijk Britt Herbots zorgden ervoor dat de set verder vlot gewonnen werd.

In de derde set maakten de Yellow Tigers meer fouten in de receptie. Een ace van Nel Demeyer bracht opnieuw het vuur in de thuisploeg met 11-9. Aansluitend kwam Marlies Janssens aan de service en zorgde voor een grote kloof, die de Tigers veilig stelden voor de overwinning. Herbots sloeg daarna het wedstrijdpunt loeihard binnen en zette de 3-0 op het scorebord.