Nipt verlies op openingswedstrijd U20 jongens

11/01/2024

De Young Red Dragons begonnen tegen Duitsland met veel controle aan de wedstrijd. Met de broers Verwimp, heel degelijk in receptie en verdediging, bouwde de Belgische U20-selectie een comfortabele voorsprong op. Hoofdaanvaller Vleeschhauwer scoorde bijna 80 procent. In de tweede set leken de jonge Belgen op hun elan door te gaan, maar dan geraakten ze niet uit een paar rotaties. De dubbele wissel, die bij het Duitse team wel lukte, kende niet hetzelfde rendement bij het Belgisch team. De Belgen vergaten de slimme oplossingen in aanval verder toe te passen en de set werd nipt afgegeven.

Niettegenstaande Eliot Vleeschhauwer aan de kant moest met een kuitblessure, slaagden de Young Red Dragons er alweer in om tijdens de derde set een mooie voorsprong van zes punten bij elkaar te spelen. Duitsland begon plots beter te serveren en na een dramatisch einde - de Belgische hoofdaanvaller moest definitief afhaken - ging ook deze set met het kleinste verschil naar de thuisploeg.

Wie dacht dat het Belgisch team hierdoor aangeslagen was, vergiste zich. De Dragons toonden hun weerbaarheid en met Robbe Ponseele aan de spelverdeling ging de aanvalsvariatie en de snelheid flink de hoogte in. De stabiliteit was terug aanwezig bij het team van coach Mariën en daar hadden de Duitsers geen antwoord op.

De tiebreak begon na 2-6 uitstekend voor de Belgische selectie. Het onwaarschijnlijk punt van de Mannschaft op 8-7 - achterwaarts scoren met een onderhandse bal - gaf de thuisploeg veel energie. De Duitsers stormden vol vertrouwen naar een 12-7 tussenstand. De jonge Belgen bleven hun vechtlust tonen. Het blok draaide op volle toeren, maar uiteindelijk zorgde een out-service van de Belgische U20 voor het eindverdict. 15-13.

In alle spelonderdelen betere cijfers halen, behalve in de eindscore en daardoor een nipte nederlaag incasseren. Het is de harde, haast oneerlijke wet van de topsport. “Morgen een nieuwe dag en een nieuwe kans,” besluit trainer-coach Michel Mariën. “Ook al is het tegen topland Italië, we blijven in onze mogelijkheden geloven.”

Belgium: Van Hooghten 1 (Ponseele 2), Van Looveren 20, Lips 10, De Vleeschhauwer 14 (Vandecruys 4, Bus 4), Verwimp K. 11, Wolters 14. Libero: Verwimp M.