Nations Cup Beachvolleybal: Een Spannend Weekend voor België

14/06/2024

Het is een spannend weekend voor de Belgische beachvolleybalfans met de Nations Cup in volle gang. Hier volgt een update over de prestaties van onze dames- en herenteams.

Dames: Helaas niet door naar de kwartfinales
Bij de dames konden we de poulefase helaas niet overleven. In een sterke poule verloren de Belgische vrouwen hun confrontaties tegen zowel Polen als Tsjechië. Ondanks hun inzet eindigde hun avontuur in de Nations Cup eerder dan gehoopt.

Heren: Door naar kwartfinale, alle kansen liggen nog open
Voor de heren ziet het er gelukkig beter uit. Gisteren speelde de teams tegen Zweden en wonnen de spannende golden set. Daan en Kyan wisten hun  wedstrijd te winnen, terwijl Vandecaveye/Vandecaveye verloren maar vervolgens de beslissende golden set binnenhaalden. Hiermee won België de confrontatie met Zweden.

Later op de dag speelden de heren tegen Letland en verloren beide wedstrijden. Hierdoor hangt hun lot nu af van de laatste groepswedstrijd tussen Zweden en Letland vanavond.

De Scenario's
Als Zweden verliest van Letland: België wordt tweede in de poule en Letland eerste. Dit betekent dat België door mag naar de kwartfinale, waar ze het zullen opnemen tegen een echt topteam.
Als Zweden wint van Letland: Iedereen in de poule heeft dan één keer gewonnen. In dit geval wordt de beslissing genomen op basis van het puntenratio, wat nog een spannende afwachtende situatie creëert.

Rond 20:00 uur Belgische tijd hopen we te weten of België door mag naar de kwartfinales. Tot die tijd blijft het spannend afwachten.

Top