Nathalie Lemmens haalt zwaar uit bij Dresdner

25/10/2023

Belgen in het buitenland

Bij de mannen zitten ze in het buitenland meestal nog in het stadium van de oefenpartijen en wordt volgende week meestal met de competities begonnen.

Alleen in Rusland haalde Zenit Kazan een 1-3 winst tegen Soligorsk, maar buitenlanders Sam Deroo en de Amerikaan Christensen waren nog onderweg van het OKT. Ook in Denemarken werd gespeeld en nadat Nordenskov, de ploeg van coach Dries Hoeyberghs, eerst met 0-3 van Ikast won, werd het nu een 3-1 verlies bij Elite.

Bij de vrouwen zijn ze intussen in heel wat landen actief.

Vooral in Duitsland lieten onze vrouwen zich gelden. Pauline Martin werd bij Vilsbiburg opnieuw topscoorster met 19 punten (43%) en ze hielp haar ploeg aan 3-2 winst tegen Suhl. Ook Nathalie Lemmens behoorde tot de uitblinkers bij Dresdner. Dankzij haar 10 punten (55% en drie bloks) won haar ploeg met 0-3 bij Wiesbaden. Céline Van Gestel (2p – 22%) moest bij Aachen na de eerste set naar de bank, maar haar ploeg was niet opgewassen tegen Potsdam: 3-0.

In Italië lijkt Britt Hebots het goede ritme weergevonden te hebben. Ze viel bij Scandicci in de tweede set in en zorgde nog voor 14 punten aan liefst 71%. Ploeggenote Antropova (27p – 45%) zorgde mee voor de 1-3 winst bij Busto Arzisio (Dominika Sobolska 10p - 44%).

Zonder Laura Heyrman won Milano met 1-3 bij Trentino dankzij o.a. 25 punten van Egonu. Chieri knoopte bij Roma ook aan met winst: Kaja Grobelna was goed voor 7 punten (23%).

In Turkije won coach Vital Heynen met Nilufer met 3-2 tegen Galatasaray.
In Hongarije spelen ze volgens een ander systeem en Békéscsabaka (met 2 punten van Dominika Strumilo) verloor er met 1-3 van Fatum.

In Roemenië behaalde Julien Vandevyver zijn eerste zege met Targu Mures na een 0-3 zege bij Stinto Bacau. Dochter Ilka ging dan weer onderuit met Voluntari bij Alba Blaj, de ploeg van Britt Rampelberg: 3-1.

In Frankrijk opnieuw winst voor Mulhouse (Silke Van Avermaet 10p, 36%) dat met 3-1 de baas bleef over Marcq-en-Baroeul. Terville, met heel de match Elise Van Sas als spelverdeelster, verloor met 1-3 tegen topploeg Le Cannet.


Door Marcel Coppens

Top