Menen pakt allereerste prijs in haar clubgeschiedenis

15/09/2024

De wedstrijd start met een stevig staaltje powervolley van beide teams. Rotty en Dermaux scoren vlot voor Roeselare, bij de Menenaars staat middenspeler Jurkovics aan het kanon. De twee West-Vlaamse teams geven elkaar geen duimbreed toe, bij 9-9 werden de talrijke supporters al bediend met hoogstaand volleybal. Roeselaarse spelverdeler Stijn D’Hulst ziet dat als een signaal om een versnelling hoger te plaatsen, onder zijn impuls bouwt Roeselare een kloofje uit. Menen krijgt dat gat gedicht en sluit bij 24-24 opnieuw aan. Dermaux trekt de set naar zich toe, 27-25.

Menen schiet sterk uit de startblokken, ze komen 2-4 voor. Roeselare antwoordt via Rotty meteen en draait de rollen om en het staat al snel 9-6 voor de blauwhemden. Ver Eecke neemt zijn Menense ploegmaats op sleeptouw en Vandecaveye vindt de gaatjes in het blok voor 11-11. Spelverdeler Lankinen heeft er duidelijk plezier in en verwart met regelmaat de blauwe blokkers. Enkele loeiharde services dwingen Vanmedegael tot een time-out bij het ingaan van de slotfase, 18-21. De bordjes worden door Vandecaveye in evenwicht gebracht, 22-25 en 1-1.

Een kwalitatieve en spannende beginfase van de derde set brengt de toeschouwers naar het puntje van hun stoel. Menen blijft scoren via het middencompartiment en Roeselare rijgt de punten aan elkaar via de hoekaanvallers. We krijgen een gelijkopgaande set voorgeschoteld want bij 13-13 staat nog steeds de gelijkstand op het scorebord. Beide teams bouwen een voorsprong uit, halen dat weer in, beurt om beurt. Het is echter Menen dat de set winnend af kan sluiten, 23-25.

De mannen in het groen gaan op hun élan verder en starten furieus aan de vierde set. Ze lopen uit tot 6-9. Roeselare heeft op haar beurt geen antwoord klaar en Menen blijft verder uitlopen naar 10-15. De vijf puntenkloof blijft behouden en wordt verder uitgediept. Roeselare lijkt in zak en as op het veld te staan terwijl er bij de Menense energie op overschot lijkt te zijn. Een paar minuten later is het wel zover 18-25 en 1-3. De eerste grote clubprijs in de geschiedenis van de Menenaars. Een mooie binnenkomer voor kersverse coach Julien Lemay.

Top