LOTTO CUP FINALS 23 : HULDE YELLOW TIGERS & MEER VROUWEN AAN DE MACHT!

24/02/2023

Aanstaande zondag 26 februari vinden de jaarlijkse Nationale Bekerfinales Volleybal plaats in het Antwerps Sportpaleis.

Om 14.15 start de mannenfinale en nemen de streekgenoten Knack Volley Roeselare en Decospan Volley Team Menen het tegen elkaar op.

De dames van Asterix Avo Beveren gaan vanaf 17.30 op zoek naar hun 17de bekerwinst in de finale tegen de Nationale kampioenen en supercup winnaressen van VDK Bank Gent Damesvolley.

Daarnaast wordt hulde gebracht aan de Yellow Tigers na een geslaagd Wereld Kampioenschap waar ze 9 de eindigden.

Deze zomer hebben de Yellow Tigers de ambitie om minstens de 1/8ste finales van het Eurovolley Toernooi in eigen land te bereiken.

Nooit hebben de Yellow Tigers een hogere positie op de wereld ranking behaald als vandaag (11de).

Het “Women Empowerment Programma” zal aan het aanwezige publiek voorgesteld worden.
Het “W.E.P.” heeft tot doel om de volgende 2 jaar méér jonge en minder jonge dames aan te zetten om een hoofdrol op te nemen in de Volleysport als scheidsrechter, coach of clubbestuurster.

Het inclusie programma wordt ingrijpend gesteund door “Sport Vlaanderen”.

Los van de werkgroep worden een aantal ambassadrices voorgesteld die het programma mee ondersteunen.

Karen Northshield zal haar ervaringen ten dienste van het programma stellen om de deelneemsters aan het “Women Empowerment Programma” te inspireren en te motiveren.

Mevrouw Northshield is een voormalige topsportster die blijk heeft gegeven van extreme weerbaarheid dankzij haar gedrevenheid en instelling.

Daarbovenop verzorgt Karen Northshield de 1ste opslag van de Mannenfinale om 14.15.

Birgit Hubloux, ondernemer en stichter van het communicatiebureau Oona.agency, zet haar schouders onder het programma samen met voormalige Judoka en medaille winnares (Atlanta 96) Marie-Isabelle Lomba en Olympisch kampioene Tia Hellebaut (Peking ’08).

Zij worden voor de huldiging van de bekerwinnaars mannen aan het publiek voorgesteld.

Kris Wauters, Volleyballiefhebber en songwriter en multi-instrumentalist van de groep Clouseau, verzorgt de 1ste opslag van de Dames finale.

Top