Laura Heyrman speelt Champions League finale

20/03/2024

In de Champions League mannen nam Trentino (zonder Wout D’Heer) voor 3535 kijkers een optie op een finaleplaats na een 3-1 zege tegen Civitanova.

Ook in de Italiaanse competitie trok Trentino de lijn door en dankzij een derde zege tegen Modena plaatste het team van bankzitter D’Heer zich voor de halve finales van de play-offs, net als Perugia overigens. Een tweede keer winnen op Piacenza zat er voor Milaan en Ferre Reggers (20p – 33%, 3 blocks) niet in. Zij moeten de volgende twee wedstrijden tegen Piacenza winnen om ook in de halve finale te belanden.

In de Deense competitie is Dries Hoeyberghs echter wel zeker van de halve finale. Zijn ploeg won met 1-3 in en van Middelfart en speelt vanaf 23 maart de halve finale in een “best of 5” tegen de Deense nummer 3, Vestsjaelland.

Ook Orion, de ploeg van Liam McCluskey in Nederland, is al zeker van een plaats in de halve finale na 1-3 winst tegen concurrent Draisna Apeldoorn.

In Rusland plaatste Zenit Kazan (Sam Deroo, 7 punten) zich na een gemakkelijke 3-0 winst bij Novokuybyshevsk voor de kwartfinale van de play-offs, waarvoor ook Lokomotiv, Belogorye en Dinamo Moskou zich al plaatsten.

In Griekenland moest PAOK Thessaloniki (Bram Van den Dries) gisterenavond proberen om in de halve finale van de play-offs te blijven, mits winst bij Panathinaikos, dat de vorige twee matchen won. En of ze dat deden! Onder leiding van Bram (19 punten, 60%, 2 aces, 2 blocks) won PAOK met 1-3 in en bij de Atheners, die voor het eerst in drie maanden verloren.

Een zege voor François Lecat en Tursad in Turkije: 3-1 tegen A. Belediyespor.

In Kroatië won Mladost Kastela (Simon Luka Vlahovic) met 2-3 bij Varazdin.

Igor Grobelny mocht nog eens meedoen bij Project Warschau, maar zijn 5 punten aan 77% volstonden niet tegen Jastrzevski: drie keer 25-23.

Spanning in Roemenië

Kaja Grobelna is midden deze week zo goed als zeker van bekerwinst van de CEV Cup. Tijdens de heenmatch in Neuchatel won Kaja (17p) met Chieri immers al met 0-3. In de Champions League vrouwen speelt Milaan (weliswaar zonder Laura Heyrman) voor de tweede keer op rij de finale. In de terugwedstrijd van de halve finale won het met 3-1 tegen het Turkse Fenerbahçe. In de andere halve finale haalde Conegliano een 0-2 achterstand op tegen Eczacibasi met Isabelle Haak eens te meer als topscoorster met 37 punten. Op 5 mei zal Heyrman met Vero Volley Milaan de finale spelen.

In de Italiaanse competitie mocht Heyrman (9p – 57%) aantreden in de match die Milaan met 3-1 won van Firenze. Grobelna kreeg rust bij Chieri, dat met 0-3 de baas bleef over Cuneo. Ook Dominika Sobolska kreeg rust, maar haar ploeg, Busto Arsizio, verloor wel met 3-1 bij Trentino. Britt Herbots (8p. – 29%, 67% rec.) mocht aantreden bij Scandicci: 3-0 winst tegen Roma.

In Duitsland blijft Nathalie Lemmens – een van de meest constante Belgische speelsters in het buitenland – bevestigen: 12 punten, 80%, 2 blocks, 2 aces. Haar ploeg, Dresdner, won met 3-1 van Potsdam in de titelreeks van de play-offs. In de play downs verloor Vilsbiburg (met topschutster Pauline Martin – 24 punten, 42%) met 1-3 tegen Münster. Ook Aachen sloot haar laatste match van het seizoen af op een laatste plaats na 1-3 verlies tegen Wiesbaden, maar de ploeg van Celine Van Gestel (12 punten, 34%) zakt niet.

Dominika Strumilo verloor de eerste halve finale in Hongarije met Bekescsabai: 3-1 op KNRC.

In Griekenland liet Markopoulou (Lara Nagels – 5 punten, 33%, 3 blocks) een 0 - 2 voorsprong ontglippen bij PAOK Thessaloniki: 15-13 in de tiebreak.

Ontzettende spanning in Roemenië. Voluntari (met Ilka Van de Vyver amper op het terrein) klopte Lugoj met 3-0 waarmee ze de ploeg van de leidersplaats houden. Alba-Blaj (zonder Britt Rampelberg) versloeg echter leider Rapid Boekarest met 3-2. Hierdoor staan de eerste drie ploegen (Alba-Blaj, Rapid Boekarest en Targoviste) allemaal gelijk op 49 punten, staat Lugoj vierde met 48 punten en Voluntari vijfde met 45 punten; en dat op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie.
Tirgu Mures (met coach Julien Van de Vyver en Freya Aelbrecht, 12p – 45%) verloor met 1-3 tegen Dinamo Boekarest.

In Frankrijk verloor Terville (Elise Van Sas – 2 punten, 67%) met 1-3 van Paris en kroonde Silke Van Avermaet (16 punten) zich eens te meer tot MVP bij Mulhouse, dat met 1-3 won van Chamalières.