Knappe start van Mathijs Desmet in Polen

08/10/2024

In de meeste Europese landen zijn ze begonnen met de competities en dus kijken we ook toe onze landgenoten het ervan af brengen.

In Italië krijgt Wout D’Heer inderdaad speelkansen bij Taranto en hij benut die ook. In de eerste competitiewedstrijd zorgde zijn ploeg zelfs voor een stevige verrassing door Allianz Milano (met Ferre Reggers) met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Maar bij Trentino lukte dat stuntje niet: 3-0 verlies, ondanks 4 punten voor Wout aan 40%. En Milaan herpakte zich met een sterke Ferre Reggers (18p, 64%) 3-0 tegen Civitanova.

In Polen doen onze landgenoten het ook uitstekend. Igor Grobelny maakte 19 punten (54%) met Kedzierzyn, dat Gdansk (met Jorna Gijs) met 0-3 inblikte. En Mathijs Desmet is duidelijk fysiek hersteld en scoorde bij Gorzow 17 punten aan 62% bij een 3-0 zege tegen Bedzin. Nog noteren dat zijn pas gepromoveerde ploeg met een 3 op 4 aan de competitie begon.
Nadar Sam Deroo met Zenit Kazan voor een 3-1 winst gezorgd had tegen Belgorod, volgde nu de eerste nederlaag van het seizoen: 1-3 tegen zijn ex-team Dinamo Moskou.

In Duitsland leed coach Christophe Achten met Düren zijn eerste nederlaag van het seizoen. Ondanks 14 punten (50%) van Robbe Van de Velde verloor zijn ploeg met 2-3 van Giesen. Magere troost dat ook coach Joël Banks met Berlin verloor: 0-3 tegen Lüneburg.

In Spanje winst voor Las Palmas en Tomas Rousseaux: 3-1 tegen Melilla.
In Nederland een 1-3 zege van Orion (zonder McCluskey) bij Sliedrecht.
In Kroatië een tiebreaknederlaag van Kastela (Vlahovic) tegen HAOK Mladost.

In Zwitserland won Lausanne (met Tim Bayet) met 0-3 bij Chenois.
En coach Dries Hoeyberghs zette het seizoen in Denemarken verder goed in met opnieuw een 3-0 zege, deze keer tegen Gentofte.

Nathalie Lemmens weer sterk bezig bij Dresdner

Bij de vrouwen duidelijk nog meer competities die komend weekeinde starten.

Daar trok Nathalie Lemmens zich niks van aan en bij Dresdner begon ze weer sterk met 6 punten (46%) en een 3-0 zege tegen Münster. Anna Koulberg, eerder vorige week nog tot mvp uitgeroepen bij Potsdam, kreeg een weekje rust. Bij Stuttgart kreeg Charlotte Krenicky in elke set spelminuten na haar operatie en Pauline Martin zorgde met 2 punten mee voor de 3-0 zege tegen Wiesbaden.

In Polen voelt Dominika Sobolska zich opnieuw goed in haar sas bij haar ex-ploeg GB Lodz. Ze zorgde met 5 punten (43%) mee voor de 3-1 winst tegen Kalisz.

In Italië vlotte winst voor Scandicci (Britt Herbots 8p) tegen Cuneo: 3-0. Milaan (met Laura Heyrman 6p) haalde het met 1-3 bij Pinerolo. Silke Van Avemaet (4p) en Busto Arsizio moesten in Conegliano hun meerdere erkennen: 3-0.

En libero Britt Rampelberg mocht in Frankrijk dadelijk in de basisploeg van Venelles starten en bijdragen aan de 3-0 zege tegen Vandoeuvre.
(mc)

Top