Kaja Grobelna MVP in CEV Cup en Wim Cambré scheidsrechter op WK clubteams

06/12/2023

Wim Cambré scheidsrechter op WK clubteams

Onze landgenoot Wim Cambré scoort hoog op de internationale scheidsrechtersladder en werd uitgenodigd om deze week de wedstrijden te leiden van het WK voor clubteams, dat plaatsvindt in het Indische Bengaluru. Een sterke internationale bezetting met Perugia (Italië), Halkbank (Turkije), Sada Cruzeiros en Minas (Brazilië), Sunburds (Japan) en Ahmedabad (Indië).

• Nog een internationaal nieuwsje: Seppe Baetens verliet België en gaat werken en volleyballen in Dubai, waar ook zijn vriendin verblijft.
• Eerder in de voorbije week werd Ferre Reggers in de CEV Cup uitgeroepen tot mvp, nadat hij met Milaan met zijn 27 punten Menen uit die beker had gestoten.

In Italië verpulverde Trentino (zonder Wout D’Heer) Civitanova met 0-3. Mathijs Desmet droeg met zijn 2 punten (13%) een klein steentje bij tot de 3-1 zege van Padova tegen Catania.

Geen winst voor François Lecat in Turkije, waar Tursad met 3-0 verloor bij Arkas.

In Rusland wel een zege voor Kazan tegen ACK Vragen, terwijl Sam Deroo vier punten scoorde aan 43%.

Igor Grobelna kwam eventjes op het terrein in Polen, waar zijn ploeg Project Warschau met 3-0 won van Suwalki.

Triest nieuws uit Griekenland, waar Bram Van den Dries met een enkelblessure uitviel, nadat hij 3 punten scoorde (2/6) voor PAOK Saloniki tegen Orestiado en zijn ploeg toch met 0-3 won.

Liam McCluskey scoorde in Nederland drie punten voor Orion, dat met 1-3 ging winnen bij Lycurgus.

Kaja Grobelna MVP in CEV Cup

In de CEV Cup werd Kaja Grobelna tot mvp uitgeroepen, nadat ze met Chieri 14 punten scoorde tegen het zwakke Zeleznicar: 11-25, 12-25, 13-25. In Italië ging ze op haar elan verder: 3-0 (11p – 46%) tegen Busto Arsizio (zonder Dominika Sobolska). Ook Britt Herbots – eerder in de week met 14p sterk bezig tegen Eczacibasi (3-1 winst) – zorgde voor Scandicci voor een 0-3 zege bij Pinerolo (Britt 14p – 58%). Ook een zegevierende Laura Heyrman (10p – 52%) bij Milano, dat het met 3-2 haalde tegen Casalmaggiore.

In Duitsland stonden twee Yellow Tigers tegenover mekaar. Een zwakke Celine Van Gestel (5 punten aan 17% en 9% in verdediging) ging met Aachen onderuit bij Dresdner (Nathalie Lemmens 5p – 23%).
In Japan winst van Quinseis tegen Aranmare 3-1 (Lise Van Hecke 20p – 43%) en 1-3 verlies tegen het hoger geklasseerde Ageo (Lise goed voor 8p en 22%).

Alba Blaj (Britt Rampelberg) won in Roemenië met 3-0 van Bacau, Voluntari (Ilka Van de Vyver) deed hetzelfde bij Constanza (1-3), terwijl papa Julien thuis onderuit ging met Targu Mures: 1-3 tegen CSM Boekarest.

In Frankrijk verspeelde Mulhouse (ondanks Silke Van Avermaet 11p – 65%) de leidersplaats bij Nancy, dat na de 3-1 winst de nieuwe leider werd. Terville (met Elise Van Sas twee sets in de basis) verloor pas in de tiebreak bij Cannes.

Ook Dominika Strumilo hield het spannend in Hongarije bij Bekescsabai, dat met 2-3 (15-17) thuis verloor van Vasas.

Ook verlies in Griekenland voor Markopoulo (Lara Nagels, 1 ace): 1-3 tegen Thetis.

(verzameld door Marcel Coppens)

Top