Italië te sterk voor Red Dragons in openingsmatch EK

28/08/2023

In Bologna speelden de Red Dragons vanavond hun eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap. In een uitverkocht hal namen ze het op tegen titelfavoriet Italië.

Deroo laat zich meteen gelden. Met enkele rake smashes en een gelukt blok houdt hij de Belgen in de openingsfase langszij. De Italianen schakelen een tandje hoger en de Red Dragons kunnen niet meer volgen. D’Hulst verdeelt het spel aardig maar de Italiaanse blokkers zijn te sterk. Beide teams wisselen harde aanvallen af met listige dropshots. Italië is te sterk voor de Red Dragons in de eerste set.

Wederom een sterke start van de Red Dragons in de beginfase van de tweede set. Italië smasht zich echter weer in de set en bouwt opnieuw een puntenkloofje uit. Reggers dicht de kloof met enkele rake services. De Italianen tonen echter waarom ze tot de beste teams ter wereld behoren en lopen meteen weer uit. Ondanks de gekende Belgische vechtlust kunnen de Dragons niet dichterbij komen. Ook de tweede set gaat naar Italië.

Ook in set drie was er geen kruid gewassen tegen het Italiaanse geweld. Wout D’Heer hield de kloof nog beperkt tot 8-6, maar dan stoomden Giannelli en zijn maats onstuitbaar door naar 25-15.

Donderdag (18u00) wacht ons opnieuw een zware opdracht in Perugia. Dan krijgen we met Servië opnieuw een topteam voorgeschoteld.

Eindstand België – Italië: 0-3 (17-25, 18-25, 15-25)

Top