Italiaanse en Roemeense vrouwenfinales met Belgisch tintje

17/04/2024

Mooie resultaten van de Belgische vrouwen in het buitenland.


In Italië stond het vast dat er één Belgische speelster in de finales van de play-offs geraakte. Vorige week speelden Milaan, met Laura Heyrman (2 punten, 67%), en Scandicci, met Britt Herbots (9 punten, 38%, 63% receptie), de halve finales van de play-offs. Scandicci won met 0-3 en is nu zeker van zijn plek in de finale tegen Conegliano.


In Roemenië spelen twee Belgische vrouwen met hun ploeg om de titel: Britt Rampelberg won met haar ploeg Alba Blaj ook de tweede wedstrijd tegen Rapid Boekarest (3-1). Ilka Van de Vyver was prominent aanwezig (7 punten, 67%, 2 blocks, 3 aces) bij de winst van haar team Voluntari (3-1) tegen Targoviste. Finale: Alba Blaj – Voluntari.


In Turkije wonnen coach Vital Heynen en Nilufer Bulsa met 3-0 tegen Muratpasa en behaalt daardoor de 7de plaats.


In Duitsland een topmatch in de eerste finale met Schwerin dat met 3-2 won van Stuttgart, de Europese ex-tegenstander van Asterix.


In Frankrijk zijn de halve finales in volle gang. Nantes won zowel de heen- als terugwedstrijd tegen Le Cannet met 3-1, terwijl Mulhouse een 1-3 overwinning boekte tegen Levallois/Paris (Van Avermaet – 7 punten, 4 aces, 1 block). De terugwedstrijd werd echter door Levallois/Paris gewonnen in de golden set met een score van 13-15. 


Sam Deroo in Russische finale

Zenit Kazan won twee keer met 3-0 tegen Urengoj (Sam Deroo 8p, 50%) en staat daardoor in de strijd om de Russische titel. Tegenstander kan Dinamo Moskou of Belgorod worden, die beide één keer tegen mekaar wonnen.


In Nederland won Orion (Liam McCluskey) met 2-3 de eerste halve finale van de play-offs tegen Limax. Draisma won de andere halve finale: 0-3 bij Lycurgus.


In Polen plaatste Project Warschau (Igor Grobelny) zich voor de halve finale dankzij 15-12 winst in de golden set tegen Lublin. In de halve finale volgt Zawiercie. De andere halve finale gaat tussen Rzeszov en Jastrzewski.


Diepe ontgoocheling in Italië bij Trentino, de ploeg van Wout D’Heer, die ook de vijfde en beslissende wedstrijd verloor tegen Monza. Geen prijzen dus voor Trentino dit jaar. Voor de ‘scudetto’ wordt het een duel tussen Monza en Perugia, dat eerder al Milaan (en Ferre Reggers) uitschakelde."


(verzameld door Marcel Coppens)

Top