Halve finalisten blikken vooruit op finaleweekend in Brussel

31/08/2023

In Brussel stonden vanmiddag de vier coaches en kapiteins van de halve finalisten de pers te woord. De top vier van het Europees Kampioenschap: Italië, Nederland, Servië en Turkije.

Turkije en Italië kwamen eerst aan het woord. Het wederzijds respect tussen de twee toplanden is groot. Santarelli (TUR) verwoorde het als volgt: “Het is een eer om het tegen mijn leermeester te mogen opnemen. Daarnaast staan er aan de overzijde ook nog een aantal speelsters van mijn club, dat maakt het extra speciaal.”

Sylla, de Italiaanse aanvoerster, bekijkt de wedstrijd op een andere manier. “We willen onze titel van 2021 opnieuw herbeleven. Maar daarvoor moeten we eerst een van de beste teams van het moment verslaan. In de eerste fase van dit toernooi hadden we alvast heel wat plezier op het veld. Dat is misschien wel de sleutel tot succes in de halve finale.”

De tweede halve finale gaat tussen Servië en Nederland. Dijkema kijkt reikhalzend uit naar de halve finale tegen wereldkampioen Servië. “We speelden al meermaals tegen elkaar. Het is altijd speciaal om het tegen de wereldkampioen op te nemen. Binnen het team hopen we alvast dat heel wat fans de oversteek naar Brussel maken om ons aan te moedigen.”

Guidetti (SRB) blikte in aanloop naar morgen even terug op de zomer. “Het doel met dit team is om op elke laatste dag van de belangrijkste competities aan te treden. Dat lukte in de VNL nog niet, dit Europees Kampioenschap wel. Maar als we voor goud willen gaan, moeten we ons eerst focussen op de wedstrijd tegen een sterk Nederland. Er is geen finale mogelijk zonder de halve finale eerst af te werken.”

Tickets voor de halve finale zijn nog beschikbaar via: eventim.nl 
Herbekijk hier de volledige persconferentie: youtube.com 

Top