Groepswinst op EKU20

22/09/2022

De Young Red Dragons werken in Vasto (ITA) het EK U20 af. Woensdagavond behaalden ze na een tie-break van maar liefst 2 uur en 10 minuten de overwinning. Door deze 2-3 winst tegen Portugal zijn de Belgen zeker van groepswinst én de volgende ronde.

De wedstrijd tegen Portugal werd een dubbeltje op zijn kant. Bijna elke set werd met het kleinste verschil van twee punten afgesloten. De Belgen werden twee keer op achtervolgen aangewezen nadat ze de eerste en derde set verloren.

Met winst in de tweede en vierde set trokken de Belgen de bordjes gelijk om de tie-break tenslotte met 12-15 te winnen.

De statistieken van beide teams geven aan hoe spannend de wedstrijd wel niet was. Portugal behaalde in totaal 110 punten over de hele wedstrijd, België 114.  Uitblinker bij de Young Red Dragons was wederom Ferre Reggers, die maar liefst 41 punten scoorde. Marques was zijn Portugese tegenhanger met 23 punten.

Donderdagavond nemen de Young Red Dragons het op tegen Tsjechië. Die wedstrijd kan je live bekijken op YouTube: youtube.com

Eindstand Portugal - België: 2-3 (27-25, 22-25, 25-23, 24-26, 12-15)
Speelden voor België: Van Looveren, Dermaux (8), Reggers (41), Verhamme (7), Schroeven (1), De Bruyn (7), Beelaert (5), Vlahovic (2), Van Loon, Ponseele, Verwimp M., Verwimp K. (libero)