Geen finale voor de Yellow Tigers

16/06/2024

De Yellow Tigers begonnen bijzonder sterk aan de halve finale. Ze speelde collectief goed, waarbij vooral Hebots en Van Avermaet vlot wisten te scoren. Dit resulteerde in een overtuigende setwinst met 25-16, na een scoreverloop van 7-2 naar 20-11.


In de tweede set vond Zweden een tweede adem en maakten de Belgen het beduidend lastiger. Hoewel de Tigers gelijke tred hielden tot 10-10, moesten ze daarna de rol lossen. Zweden nam het initiatief over en speelde de set uit met 22-25, na een tussenscore van 15-18 en 17-20.


In de derde set waren de Zweedse dames duidelijk op dreef en stegen ze boven hun niveau uit. De combinatie van sterk spel en de prestaties van wereld-opposite Haak maakte het de Tigers knap lastig. Zweden liep al snel uit tot 5-11, waarna coach Vansnick ingreep met enkele wissels. De Belgische dames wisten bij 18-18 weer gelijk te komen, maar moesten uiteindelijk toch de set laten aan Zweden met 22-25.


In de vierde set was het opnieuw Zweden die de beste start nam en uitliep tot 10-13. België reageerde echter kordaat en wist vijf punten op rij te scoren. De drie-puntenkloof bleef behouden tot het einde van de set, die België met 25-22 wist te winnen.


In de beslissende tiebreak nam Zweden opnieuw de beste start en liep uit tot 2-5. De Tigers lieten dit echter niet zomaar gebeuren en herstelden de score tot 5-5. Zweden toonde zich resoluut en liep opnieuw uit tot 6-11. Ondanks de inspanningen van de Tigers bleek de vijf punten voorsprong van Zweden te groot. Zweden won de tiebreak met 12-15, waardoor België werd verwezen naar de bronzen medaillewedstrijd tegen Roemenië.


Reactie Kris Vansnick: "Na een perfecte start lieten we Zweden in de wedstrijd komen. We hadden zelf ook te weinig afspeelpunten om het verschil te maken. De invalsters heb mee het tij doen keren we zijn blijven vechten maar hadden helaas te weinig kwaliteit en een zwakke start in set 5. Deze match zal zeker ook in de kleren kruipen nu komt het erop aan om ons hoofd leeg te maken en morgen de strijd aan te gaan voor het brons."

Top