Draag bij aan een integere sportomgeving: Meld je aan voor het Ethisch Adviesorgaan

02/09/2024

Binnen onze integriteitswerking wenst Volley Vlaanderen haar Ethisch Adviesorgaan (EAO) uit te breiden. Op die manier willen we het ethisch sporten binnen onze federatie beter opvolgen.

Concreet zijn we op zoek naar volgende profielen:

Sportclubbestuurder
Om een ethisch beleid vorm te geven dat in lijn ligt met de noden van de sportclubs van de federatie, is het noodzakelijk dat het EAO voeling houdt met de ethische uitdagingen van haar sportclubs. De aanwezigheid van een sportclubbestuurder is dan ook een grote meerwaarde.

Jurist
Soms is het heel nuttig dat een federatie-API kan afstemmen met een jurist van het EAO omtrent meldingen die zijn binnengekomen. Zeker bij ernstige cases van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag is een juridische blik op de zaak vaak onontbeerlijk om de situatie goed in te schatten en de volgende stappen te bepalen.

Ouder
Ouders worden dagelijks betrokken bij de ontwikkeling en sportbeleving van hun kind in de sportclub. In het kader van het ethisch adviesorgaan zijn ze zeer goed geplaatst om mee te denken over acties die impact kunnen hebben in de sportclubs waar hun kinderen sporten.

Voldoe je aan één van de profielen en heb je interesse om toe te treden tot dit Ethisch Adviesorgaan? Mail dan naar API@volleyvlaanderen.be voor een vrijblijvend gesprek.

Top