Ferre Reggers MVP in langst Italiaans play-offmatch ooit

10/04/2024

Het gaat er heftig aan toe in de Italiaanse play-offs. Zo duurde de wedstrijd tussen Milaan en Perugia net iets minder dan drie uren. En dan nog een die eindigde met een sensatie: Milaan won met 3-2. Ferre Reggers toonde zichzelf met maar liefst 31 punten (26%) en mocht zichzelf verdiend mvp noemen. Maar het kan niet elke keer feest zijn, begrepen Milaan en Reggers die in de derde match van de halve finale met 3-1 verloren, waarin Ferre tot 13 punten (38%) kwam.


In de andere halve finale won Trentino (zonder Wout D'Heer) twee van de drie matchen tegen Modena. 


Er wordt ook nog gestreden voor de vijfde plaats en daarin won Padua met 3-0 van Civitanova en Mathijs Desmet scoorde 15 punten (46%).


In Rusland won ook Zenit Kazan haar tweede match tegen Yenisej met 0-3, Sam Deroo scoorde 7 punten (55%). Zijn ploeg is daardoor zeker van een plaats in de halve finales tegen Urengoy.


Simon Luka Vlahovic met Mladost Kastela kent intussen de tegenstander in de halve finales van de play-offs: Mok Mursa. 


In Griekenland verloor PAOK Thessaloniki de heenmatch van de play-off finale met 0-3 tegen Panathinaikos. De terugmatch won PAOK dan wel met 2-3 (Bram Van den Dries - 10 punten, 40%), maar de Atheners werden laureaat.


Hélène Rousseaux promoveert en ook weer niet

In Turkije promoveren Aras Kargo en Bahcelievier naar de hoogste competitie, de Sultaner Liga. In die laatste ploeg deed Hélène Rousseaux haar duit in het zakje. Ze won met haar ploeg de drie play-offwedstrijden tegen Bodrum en Göztepe Kulübü. Hélène tekende meteen haar contract voor volgend seizoen bij Kulübü, de ploeg die net de promotie naar de hoogste afdeling miste.


In Roemenië doen de ploegen met Belgische speelsters het uitstekend. In de halve finales van de play-offs won Alba Blaj (met amper Britt Rampelberg op het terrein) de eerste wedstrijd bij Rapid Boekarest. Ilka Van de Vyver (2 punten) stond de ganse wedstrijd als spelverdeelster bij Voluntari, dat met 1-3 ging winnen bij Targoviste.


En in Frankrijk werd Silke Van Avermaet in de tweede wedstrijd van de kwartfinales tegen Béziers (3-0) nog eens uitgeroepen tot MVP van de match na 12 punten (75%). Haar ploeg had het lastiger in de derde match in Béziers, maar Silke (10 punten, 39%, 3 aces) en haar ploeggenoten wonnen toch met 2-3. De Mulhousiennes staan dankzij deze overwinningen in de halve finales en nemen het op tegen Levallois Paris. Terville (met Elise Van Sas) verloor drie keer en is uitgeschakeld.

Top