Ferre Reggers MVP in Italië

15/11/2023

Het heeft even geduurd, maar stilaan bewijst Ferre Reggers ook zijn talent in Italië, waar hij na de 3-0 winst van Milaan tegen Civitanova werd uitgeroepen tot mvp van de match met zijn 15 punten aan 65%. Meteen topschutter bij Milaan. Ook Mathijs Desmet (8p, 22%) bleef met Padua aan de winst: 3-2 tegen Cisterna. Wout D’Heer kwam niet in actie bij Trentino, maar zijn ploeg won met 3-1 tegen Piacenza.

In Rusland was Zenit Kazan (met Sam Deroo 8p – 30%) met 3-1 sterker dan Zenit Sint-Petersburg.

In Polen won de komende tegenstander van Roeselare, Kedziercyn, de Supercup met 3-2 tegen Jastrzewski, maar verloor enkele dagen later met 3-0 tegen Rzeszov. Igor Grobelna kwam amper op het terrein bij Project Warschau, dat wel probleemloos met 0-3 won bij Lubin.

In Griekenland een derde opneenvolgende nederlaag van PAOK Saloniki (ondanks Bram Van den Dries 14p uit 12/28 en 2 blocks). Het werd 3-1 tegen Milonas. Excuus is dat Tomas Rousseaux er allicht tot februari niet meer zal bijlopen, aangezien hij vandaag in Deurne geopereerd wordt wegens hernia.
Geen probleem voor Orion en Liam McCluskey (2p) tegen Talentteam: 0-3.

Heyrman en Lemmens blokkampioenen
Belgische vrouwen in het buitenland speelden vorige week Europees in de Champions League: Conegliano – Asterix 3-0, Vakifbank – Mulhouse (Van Avermaet) 3-0, Scandicci (Herbots) – Plovdiv 3-0, Promethy (Oek) – Alba Blaj (Rampelberg) 1-3.

In Italië blonk Laura Heyrman uit bij Milaan, dat Novara in eigen huis klopte (1-3), dankzij maar liefst 8 blocks van de Oost-Vlaamse. Zonder Kaja Grobelna won Chieri met 2-3 bij Bergamo. Britt Herbots kreeg een weekje rust, maar Scandicci won met 3-0 van Vallefoglia. Ook geen Dominika Sobolska bij Busto Arsizio dat met Casalmaggiore met 1-3 winst terugkwam.

Ook in Duitsland was Nathalie Lemmens duidelijk in haar blokelement met liefst 6 ‘muurtjes’ en 12p (50%), goed voor 3-2 winst van Dresdner tegen Suhl. In Aken – Vilsbiburg (1-3) was Pauline Martin topscorer met 17p (47%), terwijl Celine Van Gestel (7p – 32%) een behoorlijke prestatie afleverde.

In Japan stond Lise Van Hecke aan het kanon met 28p en 29p, wat resulteerde in 2-3 verlies van Queenseis tegen Kurobe en 3-0 winst tegen Blue Cats.

Vader-dochter duel in Voluntari-Targu Mures (3-1), waarbij dochter Ilka Van de Vyver vader Julien zijn vierde opeenvolgende nederlaag bezorgde. Nog in Roemenië had Alba Blaj (met Britt Rampelberg) amper één set last met Brasov: 26-24, 25-13, 25-12.

Geen winst voor Vita Heylen met Nilufer: 3-1 verlies tegen Thy in Turkije.

Onwaarschijnlijke evolutie in Frankrijk bij de topper tussen Mulhouse en Paris. Silke Van Avermaet (11p – 45%) liep met haar ploeggenoten uit tot een 2-0 voorsprong, maar dan kwam Paris terug om de tiebreak winnend af te sluiten met 3-15 winst! Terville (Elise Van Sas 8p – 83% en drie aces) haalde het met 1-3 bij Chamalières.

In Griekenland blijven Markopoulo en Lara Nagels (4p – 67% - 2 blocks) het goed doen met een 1-3 zege bij Aris Saloniki.

In Hongarije verloor Bekerscsabai (Strumilo) met 2-3 tegen Kispest.

(verzameld door Marcel Coppens)

Top