Europees Kampioen Turkije verslaat Yellow Tigers.

24/09/2023

De Turken winnen zowat alles wat er te winnen valt afgelopen zomer. Na de Volleyball Nations League en het Europees Kampioenschap schrijven ze ook dit Olympisch Kwalificatietoernooi op hun naam. Een erg zware partij voor de Belgen om dit toernooi mee af te sluiten.

Turkije won in drie sets van de Yellow Tigers, die mogen terugblikken op een verdienstelijk toernooi. Via de wereldranking kunnen ze zich nog kwalificeren voor Parijs 2024. De ranking wordt afgesloten na de VNL volgende zomer en dan worden de resterende plaatsjes uitgedeeld.

Coach Vansnick analyseerde al kort de wedstrijd en het toernooi:
“Turkije liet niets aan het toeval over en had de 1/8e finale in Brussel goed geanalyseerd. Ze lieten ons geen ruimte om te scoren. België bleef wel knokken voor elke bal in set 2 en set 3. Dat het een moeilijke opdracht was aan het einde van een zwaar toernooi is duidelijk.

Slot conclusie is dat de start van het toernooi tegen de 7e van het recente Europees Kampioenschap heel sterk was met 3-0 winst. Het werden echter ook 7 zware wedstrijden waarin we in elke set gewerkt hebben met het collectief. Om het team door moeilijke momenten te helpen.”

Eindstand België – Turkije: 0-3 ( 14-25, 20-25, 21-25)

Top