En daar was Wout weer!

14/02/2024

Het was al een tijdje geleden, maar dit weekeinde was het zo ver: Wout D’Heer mocht in de tweede set en als basisspeler in de derde set weer op het terrein komen bij Trento, dat met 0-3 won bij Catania. Hij dankte ervoor met 6 punten aan 75%. Nog in Italië stonden ferre Reggers (3p bij Milano) en Mathijs Desmet (1p bij Padua) tegenover mekaar. Padua won met 3-2.


In Griekenland werd Bram Van den Dries (18p – 34%, 3 blocks, 3 aces) maandagavond als uitblinker vermeld in de vierde set, waardoor Paok Saloniki met 3-1 aan de winst bleef tegen Orestiada.


En in Nederland speelt Orion, de ploeg van Liam McCluskey, op 1 april in Den Bosch, de bekerfinale tegen Limax St.-Odiliënberg. Dat had voor Orion wel wat voeten in de aarde, want de heenmatch van de halve finale werd met 3-1 verloren tegen Lycurgus Groningen. In de terugmatch stond Lycurgus bij 1-1 en 5 punten voorsprong in de derde set met een half been in de finale, maar Orion redde drie setpunten en haalde het nog in de ‘golden set’ (15-8).


Winst voor Tursad (François Lecat) in Turkije: 3-0 tegen Belediyespor.


Zonder dat Sam Deroo meedeed toch een 0-3 zege van Zenit tegen Urengoy in Rusland..


In Polen verlies van Warschau (Igor Grobelny 6p – 31%): 3-1 bij Lublin.


In Kroatië won Mladost Kastela (Simon Luka Vlahovic) met 0-3 bij Rovinj.


En in Denemarken won Nordenskov (Dries Hoeyberghs) met 0-3 bij Middelfart.


Pauline Martin MVP in Duitsland

In Roemenië haalde coach Julien Van de Vyver onverwachts ex-Yellow Tiger Freya Aelbrecht terug naar zijn ploeg Turgu Mures. Met 16 punten (58%) zorgde ze er bijna voor dat haar vriendin Ilka Van de Vyver met Voluntari onderuit ging, maar dat lukte nét niet in de tiebreak (14-16). Britt Rampelberg kwam niet in actie bij Alba Blaj, dat wel met 0-3 won tegen Brasov.


In Duitsland zitten ze al in een volgende fase. Sensatie in de winnaarsronde, bij wie Dresdner (ondanks de afwezigheid van twee basisspeelsters) dankzij een uitstekende Nathalie Lemmens na 0-2 en twee matchballen de winst leek te grijpen in de Oost-Duitse derby tegen Schwerin, dat toch nog met 3-2 zegevierde. In de verliezersronde won Vilsbiburg, na acht verliesmatchen op rij en met Alberto Chaparro als nieuwe coach, met 3-1 van Aachen dankzij o.a. 28 punten van Pauline Martin, die tot mvp van de wedstrijd werd uitgeroepen.


In Hongarije speelt Dominika Strumilo met Bekescsabai de bekerfinale na een 1-3 zege tegen Nyiregghaza. Vasas wordt de tegenstander in de finale.


In Italië won Scandicci (Britt Herbots 9p – 28%) met 2-3 bij Vallefoglia. Laura Heyrman (4p – 67%) verloor met Milaan met 2-3 tegen Novara. Dominika Sobolska geraakte met Busto Arsizio evenmin aan winst tegen Casalmaggiore (1-3). Geen probleem voor Kaja Grobelna (13p – 38%) met Chieri: 3-0 tegen Bergamo.


Geen Silke Van Avermaet bij Mulhouse, maar wel 3-0 winst tegen Quimper. Nog in Frankrijk een 3-1 zege voor Terville, bij wie Elise Van Sas met een puntje in de slotset haar steentje bijdroeg tot winst tegen Marcq-en-Baroeul.


Lise van Hecke (23p – 47%) won in Japan met Queenseis: 3-0 tegen Aranmare.


In Turkije verloor Vital Heynen vorige week met Nilufer in de Europese beker tegen Nantes en nu ook in de competitie tegen Thy 1-3.


Verlies in de tiebreak voor Markopoulou (Lara Nagels 2p) bij AEK Athene.

Top