EK kwalificatie Jeugd: Dag 1

04/01/2024

U18 Jongens

België - Frankrijk: 0-3

De jongens startten elke set goed maar ze verloren hun voorsprong door foutjes in hun communicatie. Coach Mieke Moyaert vertelde achteraf dat ze als team onder hun niveau gepresteerd hebben tegen een heel sterk Frankrijk. Nu is het vooral belangrijk om verder te groeien in het tornooi en te laten zien wat we als team waard zijn.

U18 Meisjes

België - Nederland: 3-1

De meisjes van coach Yorick Vandevelde starten sterk aan hun eerste wedstrijd en sloegen direct een kloof. Door een sterk block-defence systeem werd het aanvallend geweld van Nederland onder controle gehouden. In set 3 kenden de meisjes een kleine dip, welke ze niet meer konden rechtzetten. In set 4 maakten ze de wedstrijd af met 25-15.

U20 Meisjes

België - Duitsland: 3-2

Na een moeizame start en 2-0 achterstand, kwamen onze tigers terug tot 2-2. In de 5de set trokken ze de positieve lijn verder en wonnen ze deze met 15-12.