Eerste zege van Bram van den Dries bij PAOK

28/11/2023

In Griekenland maakte PAOK Saloniki een moeilijke start mee, o.a. door de blessure en het wegvallen van Tomas Rousseaux. Dit weekeinde haalden ze dan toch hun eerste zege van het seizoen: 3-0 tegen Polichni, o.a. dankzij 14 punten van Bram van den Dries (9/20, 3 aces, 2 blocks) en het uitstekend duo Van Garderen – Kokkinakis. Vanaf de volgende match wordt de positie van Rousseaux ingevuld met de komst van Axel Truhchev, vorig seizoen mvp en kampioen bij de Bulgaarse kampioen Burgas. Hij begon het seizoen bij Verona.

Ex-international François Lecat heeft ook een nieuwe club, nl. in Turkije bij Tursad. Hij stond de ganse match in de basis, was goed voor 4 punten, maar onvoldoende om te winnen tegen Ziraat Ankara (1-3), dat vorige week nog Roeselare versloeg.

In Italië winst voor Trentino: 3-0 tegen Catania. Wout D’Heer mocht heel even invallen en Rychlicki (ex-Maaseik) was alweer mvp. Belgisch duel in Milaan, waar Ferre Reggers (13p – 45%- 2 blocks) het met 3-0 haalde tegen Padova met Mathijs Desmet (9p – 44% - 2 blocks). Ferre is woensdag te bewonderen in Menen.

In Polen won Belchatov met 3-1 tegen Project Warschau, bij wie Igor Grobelny heel even mocht invallen.

Vlotte 3-0 zege in Rusland voor Sam Deroo (6p – 33% - 3 blocks) en Zenit Kazan, dat met 3-0 zegevierde tegen Fakkel.

In Denemarken houdt Nordenskov (coach Dries Hoeyberghs) contact met de kop van het klassement na een 3-1 zege tegen Amager.

Herbots verslaat Grobelna
Hoewel de individuele cijfers het niet zouden zeggen won Britt Herbots (11p – 44%) in Italië met Scandicci het duel tegen Chieri, bij wie Kaja Grobelna topscorer was met 20p en 43%.

Zonder Sobolska verloor Busto Arsizio met 2-3 tegen Cuneo. All. Milaan (Laura Heyrman 2p) won met 0-3 van Roma.
Winst in Japan voor Lise Van Hecke (12p – 37%): 0-3 met Toyota Queenseis tegen Hitachi.

Verlies voor Vital Heynen en Nilüfer in Turkije: 0-3 tegen Eczacibasi.

In Roemenië knappe winst van Ilka Van de Vyver en Voluntari: 3-0 tegen D. Boekarest, maar verlies voor papa Julien met Targo Mures: 3-0 tegen Targoviste. Logische winst voor Alba Blaj (Britt Rampelberg): 3-0 tegen Constanta.

Celine Van Gestel (13p – 37%) komt er in Duitsland stilaan door en snoepte met Aachen één set weg tegen Stuttgart, deze week tegenstander van Asterix. Verlies voor Pauline Martin (8p – 30%) met Vilsbiburg: 3-0 bij topper Potsdam. En winst voor Dresdner (Nathalie Lemmens 8p – 56%): 0-3 bij Neuwied.

In Griekenland was Olympiakos te sterk voor Markopoulo (Lara Nagels 3p – 50% - 1 block): 3-0.

En in Frankrijk behoudt Mulhouse met Silke Van Avermaet (15p – 42% - 3 blocks) de leiding na 3-1 winst tegen Béziers.

(verzameld door Marcel Coppens)

Top