Dubbele winst voor Jodie Guilliams

03/01/2023

Nog steeds geen volley tijdens de eindejaarsdagen in sommige landen.

In Duitsland daarentegen dubbele speeldagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en ook dubbele winst voor Jodie Guilliams met Wiesbaden. Eerst een 3-0 winst tegen Neuwied (13, 17, 11 tegenpunten en 6 punten voor Jodie aan 44%) en nadien een 0-3 uitzege bij Erfurt (14p aan 43% voor Jodie). Ook Amber De Tant (libero met 25% in receptie) won nog eens met Straubing: 0-3 bij Neuwied.

In het midden van het seizoen verhuist Freya Aelbrecht van het Griekse Olympiakos naar het Italiaanse Macerata, waar ze de hele terugronde meedoet.

In Roemenië alweer een zege voor Dinamo Boekarest (met Nathalie Lemmens), dat met 3-0 van Bacau won (25-11, 25-17, 25-20).

Vital Heynen behaalt steeds betere resultaten in Turkije. Met zijn team Nilufer is hij opgerukt naar een zesde plaats na een 3-1 overwinning Sigorta, bij wie Ilka Van de Vyver nog altijd een basisplaats heeft en de ganse wedstrijd speelde met 3 punten tot gevolg aan 50%. Haar ploeg staat wel pas op de 12de plaats. Eczacibasi (zonder Laura Heyrman) won gemakkelijk van Ilbank (11, 19, 14 tegenpunten) en haar ploeg staat na twaalf wedstrijden nog ongeslagen aan de leiding in het klassement.

In Polen bij de vrouwen een 3-1 zege voor Rzeszow tegen GB Lodz, bij wie Dominika Sobolska maar aan één puntje kwam (20%).

Bij de mannen gemakkelijke winst van Project Warschau (met één schamel invalbeurtje voor Igor Grobelny) bij Lwow.

Mooie prestatie van Marin Dukic (9 punten aan 58%) in Frankrijk, maar zijn ploeg Montpellier moest met 3-1 buigen bij leider Tours.

In Griekenland slaagden Paok Saloniki en Bram Van den Dries (12p – 30%) er niet in de halve finale van de Liga-beker te bereiken door een 1-3 verliesmatch tegen Panathinaikos. Keven Klinkenberg zit met Foinikos Syros wél nog in de halve finale en krijgt Olympiakos als volgende tegenstander. De andere halve finale is Panathinaikos – Milon.

Verrassing in de kwartfinales in Italië. Milano stuntte er door met 3-1 te winnen van Civitanova. In Trentino liet de thuisploeg (nochtans alweer zonder Wout D’Heer) zich niet verrassen en het versloeg Modena met 3-1. Dat geeft op 25 en 26 februari de Final Four om de beker in Rome met de matchen Perugia – Piacenza en Trentino – Milano.

In Rusland blijft Zenit Kazan (Sam Deroo) in de top-3 met St.-Petersburg en Dinamo Moskou na een 3-0 zege tegen Ufa (25-18, 2523, 25-18).

Top