De Young Yellow Tigers Bereiken Final Four op EK U18

11/07/2024

De Young Yellow Tigers hebben de final four bereikt op het EK U18. Coach Yorick Vande Velde sprak enthousiast over deze prestaties die het team heeft neergezet om de halve finale te bereiken.

"Ik ben heel blij met het bereiken van de final four," zei Vande Velde. "Het is toch wel onverwacht gezien de sterkte van de andere landen. We hebben onszelf fysiek en mentaal gepusht, en we wisten dat we het zelf in handen hadden om die laatste wedstrijden winnend af te sluiten. De wedstrijden waren wat met ups en downs, maar we zien zeker progressie in de groep en we hebben tijdens die wedstrijden echt mooie dingen laten zien."

De afgelopen dagen waren zwaar voor de Young Yellow Tigers. "Gisteren hebben we een volledige rustdag ingepland om de batterijen op te laden na een lange en slopende poulefase en om fris aan de halve finale te beginnen," legde de coach uit. Deze strategische rustdag was cruciaal om het team zowel fysiek als mentaal voor te bereiden op de komende uitdaging.

In de halve finale staat een ontmoeting met Polen op het programma. Vande Velde erkent de kracht van de tegenstander: "De halve finale is tegen Polen en dat is toch echt wel een sterke tegenstander. We hebben al op de beelden kunnen zien dat dit een stevige ploeg is. Dus het wordt een halve finale waar we absoluut niks te verliezen hebben tegen grootmacht Polen. We zullen proberen vrijuit te spelen en ons beste spel boven te halen, en dan zien we wel hoe het loopt."


Halve finale Europees kampioenschap:
België vs Polen
12/07/2024 om 18u Belgische tijd

Livestream kan je hier terugvinden: https://www.youtube.com/@FR_Volei/streams


Top