De toekomst van de Yellow Tigers – Romane Neufkens

19/04/2023

Als klein meisje begon ze te volleyballen bij een club in Wallonië. In het eerste en tweede middelbaar combineerde ze de Topsportschool in Leuven met spelen voor Govok Gooik, later ging ze naar de Topsportschool in Vilvoorde. Afgelopen februari nog kon je haar aan het werk zien in Het Sportpaleis, tijdens de finale van de beker van België. Ze won met haar ploeg Asterix Avo Beveren. Maak kennis met Young Yellow Tiger Romane Neufkens.

Hoelang speel je al volleybal en waar ben je begonnen?
Ik speel al volleybal sinds ik 3 jaar ben. Ik ben gestart in Wallonië en dan ben ik in het tweede middelbaar overgestapt naar Gooik voor 2 jaar omdat ik dan naar de Topsportschool in Leuven ging. Nu zit ik in mijn zesde en laatste jaar in de Topsportschool in Vilvoorde en ben ik in dubbele licentie met Asterix Avo Beveren.

Wat vind je het leukste aan meespelen met de Young Yellow Tigers? Welk gevoel had je toen je de eerste keer meespeelde?
Het leukste aan meespelen met de Young Yellow Tigers is dat je op jonge leeftijd al tegen heel wat internationale landen kan spelen. Dat is spannend, maar ook een geweldig gevoel. Mijn eerste wedstrijd bij de Young Tigers was in Frankrijk. Daar gingen we uiteindelijk ook met de gouden medaille naar huis. Een fantastische ervaring.

Je zit aan de Volleybalschool in Vilvoorde, hoe gaan ze daar te werk (verhouding les-training)? Vind je het leuk?
Bij de Volleybalschool zitten we van 8 uur tot 12 uur in de les. Nadien begint ons sportieve programma. Of ik op internaat zitten leuk vind? Ja. In het internaat is het gezellig verblijven en op school zelf ligt de focus als het ware volledig op sport. Bovendien wordt er bijzonder veel rekening gehouden met volleybal.

Wat is je favoriete actie (van eender welke ploeg)?
In februari speelden we met Asterix de bekerfinale, waar we wonnen. Tijdens die wedstrijd, of ja, aan het einde van die wedstrijd werd mijn favoriete actie gespeeld: het matchbalpunt. Lotte De Quick sloeg op, waarna onze team mates het spel afwerkten met een block-out. Boem. Gewonnen! Wat was dat een fantastische bekroning.

Top