Brons voor de Yellow Tigers!

16/06/2024

De Yellow Tigers begonnen zeer sterk aan de eerste set van de 'bronze medal match' tegen Roemenië. Vanaf het begin speelden ze collectief en efficiënt, wat leidde tot een vroege voorsprong van 9-2. Alles leek te lukken voor de Tigers, die hun maximale voorsprong uitbouwde tot 14 punten bij een stand van 23-9. Hoewel Roemenië nog enkele punten wist te scoren, ging de eerste set uiteindelijk overtuigend naar België met een eindstand van 25-14.

In de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op, met een stand van 3-3. Daarna trok België door naar 7-3. Roemenië kwam beter in de wedstrijd en leek even in staat om terug te komen, maar bij 10-8 nam België opnieuw het initiatief. Een sterke servicereeks zorgde ervoor dat de score opliep tot 17-8. België speelde de tweede set vervolgens volwassen uit, zonder zich van de wijs te laten brengen, en won met 25-12.

In de derde set klampte Roemenië aanvankelijk aan, maar België hield de controle met tussenstanden van 12-8 en 15-10. Roemenië gaf echter niet op en kwam nog even terug tot op drie punten bij 20-17. De Yellow Tigers bleven kalm en panikeerden nooit. Ze speelden de derde set zeer volwassen uit en sloten af met een overwinning van 25-19.

Deze 3-0 overwinning bezorgt België de bronzen medaille in de European Golden League. Begin juli reizen de Tigers af naar de Filipijnen voor de FIVB Challenger Cup.

Reactie Kris Vansnick: "Na de ontgoocheling van gisteren was de prestatie vandaag zeer clean. We bekeken gisteravond met de ganse groep wat er fout was gegaan gisteren en maakten vanuit die ontgoocheling een motivatie vandaag. Roemenië werd zo met duidelijke 3-0 opzij gezet en resulteerde dus in een Bronzen medaille. Nog maar de derde medaille in de historie van de nationale ploeg. Maar vooral tevreden met de manier waarop het ganse team en heel wat nieuwe speelsters hun kansen grepen! Het is duidelijk dat de structuur waarop en waaraan we al jaren werken zijn vruchten afwerpt. Na deze European League hebben we alvast het doel WK kwalificatie bereikt met nu ook een 13e plaats op de wereld ranking."