Britt Herbots leidt ploeg naar overwinning en tweede plaats

13/03/2024

Enkele mooie prestaties van de Belgische volleyvrouwen in het buitenland.

In Frankrijk won Mulhouse de topper tegen Béziers met 2-3 en daarin had Silke Van Avermaet een groot aandeel met haar 20 punten aan 57%. Ze was daarmee ook topscorer van de wedstrijd en werd uitgeroepen tot mvp. Hoewel ze slechts één set in de basis stond, won ook Elise Van Sas met Terville de wedstrijd tegen France Avenir met 1-3.


In Italië zorgde Britt Herbots (8 punten, 40%) er voor dat haar ploeg Scandicci met 0-3 won tegen Novara en daarmee onverwachts tweede eindigt in de reguliere competitie. Ook Laura Heyrman (6 punten, 44%) haalde het met Milaan gemakkelijk van Cuneo (3-0). Kaja Grobelna kreeg rust bij Chieri en zag haar ploeg met 0-3 verliezen van Florence. Dominika Sobolska kwam niet aan spelen toe bij Busto Arsizio, maar zag haar team wel met 1-3 zegevieren tegen Bergamo.


In Duitsland werd Pauline Martin (25 punten, 45%) topscorer met Vilsbiburg, maar dat volstond niet voor een overwinning tegen Wiesbaden (3-1). Ook Celine Van Gestel speelde niet slecht bij Aachen (14 punten, 41%), maar ook zij keek tegen een 3-1 nederlaag aan bij Münster. In de titelreeks was Dresdner (Nathalie Lemmens) vrij, maar haar ploeg won al twee van de drie play-offmatchen.


Bursa en Vital Heynen wonnen één set tegen topper Fenerbahce (1-3).


Terwijl Olympiakos de beker won in Griekenland, bereikte Dominika Strumilo met Bekescsabai de halve finale van de play-offs in Hongarije na een thriller in de vijfde en de beslissende match tegen Ujpest: 3-2 (15-11).


In Roemenië scoorde Freya Aelbrecht zes punten (22%) voor Tirgu Mures van coach Julien Van de Vyver, maar de ploeg verloor met 3-0 bij Brasov. Ilka Van de Vyver hoefde amper op het terrein te komen bij Voluntari om haar ploeg met 0-3 ze zien winnen bij Bacau. Ook Britt Rampelberg kwam amper aan spelen toe, maar zag haar ploeg Alba Blaj onderuit gaan tegen Lugoj: 3-0.

Stuntje van Ferre en Milaan

Met 18 punten (35%) zorgde Ferre Reggers met Milaan voor een kleine stunt in de eerste kwartfinale om de Italiaanse titel. Zij gingen met 2-3 winnen bij favoriet Piacenza, maar die namen in de tweede wedstrijd duidelijk revanche en maakten de stand 1-1 gelijk na 1-3 winst, ondanks 13 punten (28%) van Ferre.
Hoewel hij geen seconde op het terrein stond, is Wout D’Heer zo goed als zeker van een plaats in de halve finale met Trentino, dat twee keer de betere was van Monza (3-0 en 2-3).


Nipt verlies van François Lecat met Tursad: 3-2 bij Cizre Bld.


Sam Deroo (14 punten, 54%) toonde zich weer bij leider Zenit Kazan, dat vlot met 3-0 won van Neftianik.


Ook Dries Hoeyberghs blijft het goed doen als coach bij Nordenskov, dat de eerste kwartfinale met 3-1 won tegen Middelfart.


In Kroatië nog eens winst voor Simon Luka Vlahovic, die met Mladost Kastela met 1-3 ging zegevieren bij Trnje.


In de Nederlandse play-offs een 0-3 winst van Orion bij Limax. De ploeg van Liam McCluskey staat na vier wedstrijden in de play-offs aan de leiding.


In Griekenland stond er gisterenavond de eerste topper van Paok Saloniki op het programma tegen Panathinaikos Athene. Het werd een thriller van formaat. Nadat de ploeg van Bram Van den Dries al verrassend de eerste set voor haar rekening had genomen, kwam Panathinaikos terug: 1-1. Maar de derde set was een kraker tot en met. PAOK leek zicht te hebben op 1-2 bij 20-24 en het kreeg daartoe liefst zes gelegenheden, maar Panathinaikos zette bij de vijfde kans op setwinst 31-29 op de bordjes Het bleef gelijk opgaand in de vierde set, maar een ontketende Hernandez legde de 3-1 vast.

Top