Bram Van den Dries wint eerste Supercup voor PAOK

30/01/2024

Bram Van den Dries wint eerste Supercup voor PAOK

In Griekenland zorgde Bram Van den Dries met 20 punten aan 60% duidelijk mee voor de eerste Supercupwinst van zijn ploeg PAOK Saloniki, dat de topper tegen Olympiakos met 3-1 won. Axel Troutchev werd wel mvp.

In Italië geen Belgen in de Final Four van de Italiaanse beker die voor de vierde keer gewonnen werd door Perugia na een 3-1 winst tegen Monza. Die laatste ploeg had Trentino met 2-3 gewipt in de halve finale. Wout D’Heer mocht naar loffelijke gewoonte één momentje invallen in de tweede set. Dan komt Ferre Reggers (15p) meer tot spelen bij Milaan, maar het mocht niet baten tegen Perugia. Voor de finale daagden meer dan 9000 toeschouwers op.

In de competitie mocht ook Mathijs Desmet dienst doe als bankzitter bij Padua; dat met 3-1 won van Modena. Nogmaals hetzelfde scenario voor Wout bij Milaan. Zijn club won met 3-0 van Milaan bij wie Ferre Reggers 8p (30%) scoorde.

Bijltjesdag in Polen, waar coach Sammelvuo bij Kedzierzyn a.i. vervangen werd door Adam Swaczyna. Coach Micoli onderging hetzelfde lot bij Radom (vervangen door assistent Jakub Gluszak). In competitie was ook Igor Grobelny goed voor één schamele invalbeurt bij Pr. Warschau, dat met 0-3 won van Lwow.

In Turkije voorspelbare 3-0 nederlaag van Tursad (François Lecat) tegen leider Halkbank. Fenerbahce, deze woensdag om 20u30 te gast bij Maaseik in de CEV Cup en tweede in het klassement, won met 3-0 vlotjes van Bigadic.
Bloed, zweet en tranen in Rusland waar Zenit Kazan (met Sam Deroo 8p- 35%) een tiebreak moest toestaan aan Zenit St.-Petersburg. Dat puntje verlies had ze de leiding kunnen kosten, ware het niet dat Locomotiv ook slechts met 2-3 won van Din. Moskou.

In Bulgarije won leider Burgos de beker: 3-1 tegen Levski Sofia. Mvp: Nikolov (19p en 6 blocks).
In Nederland zorgde een weder optredende Liam McCluskey mee voor de 1-3 overwinning van Orion tegen Draisma Dynamo.

Coach Dries Hoeyberghs haalde het in Denemarken met leider Nordenskov met 3-2 (15-13) van rechtstreeks concurrent ASV Elite. Gentofte volgt op 2p met één match minder gespeeld.

In Zweden verloor coach Bart Janssen (Södertelge) met 3-1 van Sollentuna.


Drie Belgische vrouwen in Italiaanse Final Four

Hoogdagen voor de Belgische volleyvrouwen in Italië. In Triëste spelen binnen drie weken Conegliano tegen Chieri (Kaja Grobelna scoorde 23p tegen Novara) en Milaan (met Laura Heyrman 16p) tegen Scandicci (Britt Herbots goed voor 9 punten tegen Pinerolo) voor de Final Four bij de vrouwen.

In de competitie haalde Conegliano het vlot van Scandicci via Haak (15p) voor 5.344 kijkers. Herbots kwam aan 5 punten (31%). Een 2-3 nederlaag voor Busto Arsizio (Dominika Sobolska 1), dat een 2-0 voorsprong prijs gaf aan Pinerolo. Wel weer 3-1 winst voor Milaan (geen scorende Heyrman) tegen Bergamo en 3-0 voor Chieri (Grobelna 17p – 41% - 3 blocks) tegen Vallefoglio.

In Roemenië een knappe prestatie van Britt Rampelberg (47% receptie), die Alba Blaj meehielp aan een 2-3 zege tegen het nummer 2 in het klassement, Targoviste. Ilka Van de Vyver moest zelfs niet aantreden bij Voluntari, dat met riante 0-3 ging winnen bij het voorlaatste Arges. En nederlaag voor Julien Van de Vyver en Tirgu Mures: 0-3 tegen leider Rapid Boekarest.

Ook een puike prestatie van Lara Nagels (7p – 67% -2 blocks en 3 aces), die mee zorgde voor de 3-1 zege van Markopoulo in Griekenland tegen Aris Saloniki.

In Hongarije vlotte 3-0 van Bekescsabai (Dominika Strumilo) tegen SZBBRA.

Dubbele winst voor Lise Van Hecke bij Queenseis in Japan: eerst 1-3 bij Hitachi (Lise 27p - 45%), dan 0-3 bij Okayama (Lise 22p – 59%).


Verrassing in Duitsland, waar Aachen (Celine Van Gestel 9p – 20% - 52% rec.! ) Dresdner vloerde met 3-2, ondanks 14p aan 47% en 5 blocks van Nathalie Lemmens. Pauline Martin (15p -26% - 4 blocks) ging met Vilsbiburg onderuit in Wiesbaden (3-2).


In Frankrijk 3-1 winst van Mulhouse (Silke Van Avermaet 10p – 37%) tegen rechtstreeks concurrent Nancy en van Terville (Elise Van Sas 1p) tegen Chamalières (3-1).


(Verzameld door Marcel Coppens)

Top