Bloedhete finaledag op de Masters in Nieuwpoort!

12/08/2024

De Masters beachvolleybal in Nieuwpoort leverden dit jaar zowel verrassingen als topprestaties op. Terwijl jonge talenten de Belgische titels opeisten, moesten enkele favorieten onverwachte nederlagen incasseren.

Mannen: Opkomst van Nieuw Talent
Bij de mannen wisten Alexy Humblet en Kyan Vercauteren vriend en vijand te verrassen door de Belgische titel te veroveren. In een zinderende finale versloegen ze de uittredende kampioenen Martijn Colson en Dennis Deroey. Hun emoties waren duidelijk zichtbaar na deze prestatie. Opmerkelijk was ook hun overwinning in de kwartfinales, waar ze de ervaren broers Gilles en Louis Vandecaveye, de grote favorieten, uitschakelden.

Podium mannen:
1. Vercauteren Kyan - Humblet Alexy
2. Colson Martijn - Deroey Dennis
3. Hendrikx Daan - Witvrouwen Christophe

Vrouwen: Overmacht van Cools en Van den Vonder
Bij de vrouwen domineerden Sarah Cools en Lisa Van den Vonder het volledige weekend. Het duo, dat zich internationaal op de 49e plaats bevindt, kroonde zich overtuigend tot Belgisch kampioen. Met deze overwinning op zak richten ze hun blik nu op de Europese kampioenschappen in Apeldoorn. Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck, de titelverdedigers, eindigden op een knappe tweede plaats. Els Vandesteene, eveneens voormalig kampioen, behaalde samen met Maud Catry de bronzen medaille.

Podium vrouwen:
1. Cools Sarah - Van den Vonder Lisa
2. Ruysschaert Britt - Van den Broeck Isabel
3. Vandesteene Els - Catry Maud

Lees het uitgebreide artikel op volleymagazine.be 

Top