België neemt revanche op Kroatië in de FIVB Challenger Cup

04/07/2024


Op de tweede kwartfinale van de openingsdag in Lingyi, nam België revanche op Kroatië na een verlies tegen dezelfde tegenstander minder dan twee maanden geleden in de European Golden League, en ging verder met een spectaculaire 3-2 (25-20, 25-18, 22-25, 15-25, 15-13) overwinning.


Buitenaanvaller Seppe Rotty speelde een cruciale rol in de Belgische triomf door alle scorers te leiden met 24 punten (22 kills, twee blokpunten). Ook opposite Ferre Reggers met 18 punten en buitenaanvaller Pierre Perrin met 15 punten droegen bij aan hun succesvolle start in de Challenger Cup.


“We begonnen de wedstrijd heel goed, we waren vanaf het begin agressief en dat was het belangrijkste,” reflecteerde Rotty. “We hadden het moeilijk in de derde en vierde set, maar slaagden erin ons te concentreren op de tie-breaker en bleven vechten. Ik voelde dat dit een van onze beste wedstrijden deze zomer was en we verbeteren elke dag. We willen ons kwalificeren voor de VNL en daarom zijn we hier. We denken dat het spelen tegen de beste teams ter wereld ons enorm zal helpen in onze ontwikkeling.”

Top