Belgen in het buitenland: Silke Van Avermaet start met stunt in Frankrijk

10/10/2023

Veel tijd om te recupereren van zware OKT-wedstrijden kregen de vrouwen niet in verschillende Europese competities.


In Frankrijk liet Silke Van Avermaet het alleszins niet aan haar hartje komen en met 9 punten (aan 60%) zorgde ze met Mulhouse voor een eerste stunt door kampioen Le Cannet in eigen zaal met 0-3 te verslaan.
Ook spelverdeelster Elise Van Sas (4p) droeg haar steentje bij in de 2-3 uitzege van Terville bij Marcq-en-Baroeul.

In Roemenië debuteerde libero Rampelberg met een 3-1 zege van Alba Blaj tegen CSM Boekarest. Ook spelverdeelster Ilka Van de Vyver won met Targoviste met 3-0 tegen Bacau. Coach Julien Van de Vyver moest toezien hoe zijn nieuwe ploeg Targu Mures een 1-3 thuisnederlaag moest slikken tegen Constanta.

Een ferme prestatie in Duitsland voor Pauline Martin, die met 18 punten (59%) haar ploeg Vilsbiburg aan een 0-3 zege hielp bij Neuwied. Minder succes voor Nathalie Lemmens (5p – 22%) bij Dresdner, dat thuis met 0-3 verloor van Potsdam. Ook Celine Van Gestel (8p – 32%) moest toezien hoe haar ploeg Aachen in eigen zaal met 0-3 verloor van Schwerin.

In Italië maakte Britt Herbots een voorzichtig debuut bij Scandicci. Met 6 punten (43%) hielp ze haar team aan 3-0 winst tegen haar ex-ploeg Firenze.

Bij Chieri hadden ze gehoopt op winst tegen rivaal Novara, bij wie ex-Asterix-speelster Anne Buijs goed was voor 10p (38%) tot ontgoocheling van aanvoerster Kaja Grobelna in het andere kamp: 9p aan 29%. Uitslag: 0-3.

Knappe Belgische prestaties in Milano – Busto Arsizio 3-0 (21, 10 en 12 tegenpunten!). Nochtans bleek Dominika Sobolska met 11 punten (57% en drie bloks) de topscoorster bij de bezoekers. Maar bij Milano stonden wel vedette Egonu, met een new-look goed voor 19p (59%), en vooral Laura Heyrman, uitblinkster met 9 punten aan 78%. Dat noemen ze een visitekaartje afgeven!

Door Marcel Coppens

Top