Belgen in het buitenland: Silke Van Avermaet opnieuw uitblinkster bij Mulhouse

31/10/2023

In Italië won Conegliano met Isabelle Haak als topscoorster met 25 punten de Supercup tegen Milaan, bij wie Laura Heyrman alleen in de vierde set inkwam en goed was voor 2 punten. De wedstrijd (3-1) werd gespeeld in Livorno voor 7750 toeschouwers.

In de competitie won Scandicci met 3-1 van Casalmaggiore en Britt Herbots scoorde 4p aan 15%. Dominika Sobolskascoorde 1 punt bij Busto Arsizio, dat met 0-3 verloor van Novara.

In Griekenland verloor Markopoulo (Lara Nagels 2p, 33%) met 3-1 van Panathinaikos.

In Duitsland was Pauline Martin bij Vilsbiburg weer goed voor 18 punten (39%, 3 blocks), maar dat volstond niet tegen Dresdner, dat met 1-3 won dankzij o.a. Nathalie Lemmens (8p – 43%, 3 blocks). Amper 2 puntjes (15%) voor Celine Van Gestel, die met Aachen met 3-0 onderuit ging bij Münster.

Eerste successen in Japan voor Lise Van Hecke met Queenseis, dat met 2-3 won van Okoyama (Lise 20p) en met 0-3 bij Toray (Lise 33p aan 60%).

Vital Heynen blijft met Nilüfer winnen in Turkije: 3-1 tegen Sariyer.
In Roemenië was kampioen Alba Blaj (met Britt Rampelberg) nog niet hersteld van het zware midweekprogramma en verloor met 2-3 tegen Targoviste. Winst voor Voluntari (Ilka VandeVyver): 3-0 tegen Pitesti, maar 3-0 verlies voor papa Julien met Targu Mures tegen Rapid Boekarest.

In Frankrijk was Silke Van Avermaet opnieuw uitblinkster bij Mulhouse: 21p – 62%, dat met moeite baas bleef over Terville (3-2, zonder Elise Van Sas), maar gemakkelijk won bij France Avenir: 3-0. Bij Terville was Elise wel aan de pass tegen Nantes en werd er met 3-2 gewonnen.
Zonder Strumilo bleef Bekesczsabai in Hongarije met 3-0 aan de wenst tegen Ujpest.

Kazan wint Supercup in Rusland
Zonder onze landgenoot Sam Deroo maar mét Christenson won Zenit Kazan de Russische Supercup na 3-0 winst tegen Dinamo Moskou.

Weinig succes bij de Belgen in Italië: amper spelminuten voor Ferre Reggers, die Milaan met 0-3 zag verliezen tegen Piacenza; geen Desmet bij Padova dat met 0-3 verloor tegen Civitanova en ook geen D’Heer bij Trentino, dat wél met 3-2 won van Taranto.

In Polen was Igor Grobelny één set en twee punten van de partij bij Project Warschau dat met 0-3 ging winnen bij Radom.

Ook geen Belgische successen bij Paok Saloniki dat met 3-0 verloor bij Olympiakos, bij wie de Argentijnse coach Castellani debuteerde. Tomas Rousseaux (11p uit 10 op 27) en Bram Van den Dries (10p uit 9/29) wachten op betere tijden in Griekenland.

Coach Dries Hoeyberghs won in Denemarken met Nordenskov met 3-0 van Aarhus.

In Nederland zorgde Liam McCluskey (4p) mee voor de 0-3 winst van Orion bij Simplex.

Door Marcel Coppens

Top