Beachteam Van Langendonck-Vercauteren plaatsen zich voor de halve finale!

11/11/2023

In Thaïland blijven onze Belgische beachers op weg om een prachtig resultaat neer te zetten. Na 3 winstwedstrijden in de poulefase werden ook de achtste finale en de kwartfinale gewonnen. Van Langendock-Vercauteren konden steeds met 2-0 winnen van hun tegenstanders, Duitsland en Chili. In de Halve finale wacht hen het Franse duo Canet/Rotar.

GER-BEL (1/8ste finale)

BEL verkoos te serveren op de blokkeerder die na 3 mindere stops ook 3 keer in de fout ging met een outaanval en 2 keer in het blok (3-0). GER wisselde af; de eerste opslag ging naar de verdediger Joppe, vervolgens naar Kyan en dan terug naar Joppe. Zowel Kyan als Joppe kwamen met goede recepties ook goed tot scoren al dan niet uit verdediging (6-2). De Belgische tactiek met opslag druk op Föbel bleef renderen en samen met een goede side-out met ook mooie shots kon BEL de voorsprong vergroten (16-9) waarbij Tamo alsmaar meer zone probeerde te nemen in receptie. Met strakke opslagen tussen de 2 receptie spelers in, kwam naar het einde van de set nog terug tot op 3 punten (18-15) maar verder kwamen ze niet. Joppe kon na een mooi rally besluiten (21-16). Ook de 2de set startte goed voor BEL die na een ace van Joppe 5-2 voor kwam. Kyan in 2 keer en nadien na een verdediging zorgde voor 7-3. De opslagen naar Föbel (2.03) bleven ook door bloks van Kyan voor punten zorgen en een opslag en set-up fout maakte de voorsprong onoverbrugbaar (14-5). BEL maakte amper foutjes wat GER wel deed en won ook set 2 met 21 -10.

2-0: 21-16, 21-10

CHI-BEL (1/4de finale)

De eerste set startte gelijkopgaand. Na strakke opslagen op de Chileen Maximiliano die hier duidelijk problemen mee had en ook van positie wisselde kwam BEL op voorsprong (7-4). CHI klampte aan en na een receptie misser van Joppe en een aanvalsmisser van Kyan kwamen zij langzij (8-9). Met heel aantrekkelijk spel, regematig ook in 2 keer, mooie shots en opslag druk op Max, kon BEL halverwege in één reeks met Joppe aan de opsplag een mooie voorsprong uitbouwen (17-11). Een blok van Kyan en een tegenaanval en een ace van Joppe zorgde voor setwinst (21-12). Set 2 kwam BEL opnieuw op voorsprong na een mooie rally verrassend afgewerkt in 2 keer door Kyan. Een technisch sterk maar niet zo groot in gestalte Chili zorgde aanvankelijk nog voor een spannende tweede set. Na een alweer mooie rally afgerond met een harde aanval van Kyan kwam BEL 3 punten voor (13-10). Joppe sterk in verdediging en tegenaanval met een plaatsbal zorgde voor 15-11. CHI probeerde met meer druk aan de opslag (jump topspin) en kwam nog even tot op 3 punten (18-15) maar Joppe en Kyan lieten zich niet meer verrassen (21-15).