Asterix Avo haalt 24ste bekerfinale in clubgeschiedenis!

08/12/2022

Gisterenavond werd in Haasrode Leuven de terugwedstrijd tussen Asterix Avo Beveren en Volley Haasrode Leuven afgewerkt. Asterix Avo rekende vlot af met het Leuvense team en staat wederom in de Belgian Cup Finals.

De Vlaams-Brabanders konden het team uit Beveren nooit echt in de problemen brengen in de Leuvense sporthal. Asterix Avo speelde een erg sterke wedstrijd en won met 0-3. Zij mogen op 26 februari 2023 afzakken naar het Antwerpse Sportpaleis om te strijden voor de Belgian Cup!

Manon Gevaert (Haasrode Leuven): “Asterix Avo Beveren was ook in de terugwedstrijd de betere ploeg. Ze staken er met kop en schouders bovenuit, letterlijk en figuurlijk. Asterix kon via opslag voldoende druk zetten waardoor we aanvallend moeilijk oplossingen vonden. Helaas geen bekerfinale voor ons, maar we zijn wel blij met het traject dat we hebben afgelegd.”

Kris Vansnick (Asterix Avo Beveren): "Heel blij om de weg naar het Sportpaleis op deze manier te hebben afgerond. Met Tchalou, Oudegem en Leuven hebben we het niet gestolen. Voor de club de 23e finale in de laatste kwarteeuw. Van de huidige ploeg stonden nog maar 3 meisjes al in de finale. De wil was dus bijzonder groot! Er staan is één nu gaan we ons voorbereiden om die finale ook te winnen."

Eindstand van de twee wedstrijden:
Asterix Avo Beveren – Volley Haasrode Leuven: 3-1 (22/25, 25/12, 25/10, 25/14)
Volley Haasrode Leuven – Asterix Avo Beveren: 0-3 (14/25, 10/25, 16/25)

Boek nu al je tickets voor de Belgian Cup Finals via: sportpaleis.be

Foto: Guy Verbraeken

Top