Asterix Avo Beveren wint Lotto Cup Finals

26/02/2023

Volg het hier live via de livescore mee: bevl-web.dataproject.com

Ook voor de dameswedstrijd blijft het afgeladen vol in het Antwerpse Sportpaleis. 

Asterix Avo Beveren start meteen furieus en loopt uit naar 7-5. Beide teams houden elkaar in evenwicht en het blijft een kat-en-muisspel gedurende de eerste set. Pas op het eind kan Asterix Avo profiteren van enkele Gentse foutjes om de set met 25-23 binnen te halen.

De Gentse dames starten het best aan de tweede set. Van Elsen en Vandesteene brengen hun team naar 9-11. Marring van Asterix Avo blijft aandringen en duwt haar team naar 13-16 in Gents voordeel. De dames in het blauw blijven Asterix in het nauw drijven en komen op 18-22 voorsprong in de slotfase van deze tweede set. Van Elsen smasht Gent naar een eerste setpunt en Flament maakt het uit. De bordjes hangen gelijk, 20-25.

Beveren bouwt al vroeg in de set een twee puntenkloof uit en leidt 6-4. Gent profiteert dan weer van enkele foutjes aan de overzijde en komt bij 10-10 langszij. Van Elsen slaat twee aces op rij en zo staat Gent op voorsprong, 11-14. Vier punten later staat het echter weer 15-14 in het voordeel van Beveren. Ook in de slotfase blijft het uitermate spannend. Asterix leidt met 21-19. Van 22-20 gaat het naar 22-22 en 23-23. Gent dwingt als eerste een setpunt af. Krenicky veegt dat met een killblock weer weg en scoort vervolgens zelf. Setpunt voor Beveren en meteen raak! Zo staat het 26-24 en 2-1 voor Asterix Avo Beveren.

De vierde set start even spannend als de derde eindigde. Asterix gaat aan de leiding maar de Gentse dames blijven achtervolgen, 8-6. Halverwege de set staat het wederom gelijk, 11-11. De wedstrijd wordt op het scherpst van de snee gespeeld en beide teams geven elkaar geen duimbreed toe. Met het allerkleinste verschil wordt het 23-25 voor Gent. We krijgen een tie-break.

Gent loopt meteen uit naar 0-5 en het kalf lijkt meer dan verdronken voor Beveren. Ze rechten de rug en maken een onwaarschijnlijke inhaalrace. De fans krijgen een fantastische wedstrijd te zien en een staande ovatie leidt het matchpunt in. 

Meteen raak voor Asterix Avo Beveren en 15-13. Ze blijven zo de koninginnen van het Sportpaleis. 

Top