Annelore Bex en Ines Piret Bereiken Maindraw op WK Beachvolleybal U19 in China

27/08/2024

Annelore Bex en Ines Piret hebben zich knap geplaatst voor de maindraw van het WK Beachvolleybal U19 in China. Onder begeleiding van coach Janne Devos hebben ze met succes de zware kwalificatieronde doorstaan en beginnen morgen aan de hoofdronde van het toernooi.

De kwalificatie op een WK Beachvolleybal is bijzonder uitdagend. Teams moeten drie wedstrijden op rij winnen om door te stoten naar de maindraw, waarbij één verlies meteen betekent dat het toernooi voorbij is. Dit maakt de competitie bijzonder intens, met veel sterke teams uit Europa en volleyballanden zoals Canada, Amerika en Australië die vaak met hun tweede teams deelnemen.

Bex en Piret hebben in de kwalificatie sterke tegenstanders verslagen. Ze wonnen eerst met 2-0 van Brazilië, gevolgd door een spannende 2-1 overwinning op Polen, waarbij ze met 2 matchballen achterstonden in de tweede set maar uiteindelijk het tij keerden. Hun laatste kwalificatiewedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning op Finland.

Coach Janne Devos is tevreden met de prestaties van haar team. "We hebben de kwalificatie overleefd. De meisjes hebben drie sterke wedstrijden gespeeld en hun best gedaan om door te komen. We kijken uit naar de maindraw en hopen daar ook goed te presteren."

Top