Alweer topprestatie van Ferre Reggers

20/12/2023

Terwijl er in Denemarken al een kerstvakantie is ingetreden, wordt er nog aardig op de volleyballen geslagen in de rest van Europa.

In Italië alweer een prachtprestatie van Ferre Reggers, die bij de wedstrijd van Milaan tegen Taranto mee zorgde voor een 3-2 zege dankzij 23 punten aan liefst 78%. Zou hij in conditie zitten?

Mathijs Desmet scoorde dan wel 9 punten (49%) voor Padua, maar zijn ploeg verloor met 3-0 bij Monza. Italiaans kampioen Trentino won het duel tegen wereldkampioen Perugia met 3-1. Wout D’Heer mocht in één set even invallen, terwijl Michieletto mvp werd.

Met een nieuwe trainer ging het beter bij Tursad, de ploeg van François Lecat, die in Turkije met 1-3 won tegen Belediyega.

Zonder Sam Deroo en met Christensen slechts één set op het terrein kon Zenit Kazan in Rusland in de tiebreak een punt halen, nadat het bij Jenisej 0-2 leidde.

In Polen profiteerde Project Warschau (met Igor Grobelni slechts 3x een korte invalbeurt) van de mindere periode van Kedzierzyn: 1-3.

Met Bram Van den Dries nog steeds geblesseerd in Griekenland kon zijn ploeg PAOK Saloniki toch met 1-3 winnen bij Kalamata dankzij 25p (50%) van ‘medical joker’ Truchtsev..

Ook zonder Liam McCluskey was Orion in Nederland veel te sterk voor het Talentteam: 25-9, 25-16, 25-17.

Ook Kaja Grobelna weer mvp
Onze landgenotes doen het uitstekend in Italië, want hoewel Britt Herbots aan 44% afwerkte en belangrijk was in de eindfase van Roma – Scandicci (2-3), werd niet zij maar topscoorster Antropova (49%) tot mvp uitgeroepen. Dat was wel het geval met Kaja Grobelna, opnieuw mvp na 25p (46%) bij Chieri tegen Cuneo (3-2). Geen Laura Heyrman bij Milaan, maar wel een gemakkelijke 0-3 zege bij Firenze. Ook Dominika Sobolska moest bij Busto Arsizio niet op het terrein komen om haar team met 3-0 te zien zegevieren tegen Trentino. Dé verrassing van de speeldag kwam van Pinerolo dat leider Civitanova een eerste punt ontfulselde.

Zonder één enkele Italiaanse ploeg werd in het Chinese Hangzhou het WK voor clubteams gehouden. Na een opmerkelijke 3-0 winst (25-10, 25-15, 25-15) tegen het Vietnamese Sportcenter leek Vakifbank naar goud af te stevenen, maar dat was niet gerekend op de landgenoten van Eczacibasi: 3-2. Brons ging naar het plaatselijke Tianjin: 3-1 tegen Praia Clube (Bra).

In Hongarije stond Dominika Strumilo (7p – 14%) in het winnende kamp bij Bekescsaba na 1-3 bij Nyiregylaza, goed voor een 2de plaats in het klassement.

Prachtige prestatie van Belgische speelsters in Duitsland, waar Dresden stuntte (2-3) bij Potsdam dankzij o.a. 14 punten van Nathalie Lemmens aan liefst 68%!

Ook een briljante score voor Pauline Martin (21p aan 78% !!!) bij Vilsbiburg (3-0 tegen staartploeg Neuwied). Verlies voor Celine Van Gestel (8p – 27%) en Aachen: 3-0 bij Schwerin.
In Griekenland was PAOK te sterk voor Markopoulo: 0-3 (Lara Nagels 2p – 50%).

Ook onverwacht zwaar verlies van Alba Blaj (Britt Rampelberg): 3-0 tegen Rapid Boekarest in Roemenië.

In Frankrijk verloor Mulhouse haar goede uitgangspositie na 3-0 verlies bij leider Nantes (Silke Van Avermaet 6p – 50%). Ook Nancy, tweede in het klassement, was te sterk voor Terville, bij wie Elise Van Sas even op kwam.

(verzameld door Marcel Coppens)

Top